Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik egyedül nevelik a gyereke...

Akik egyedül nevelik a gyerekeiket, válaszolnátok?

Figyelt kérdés
Hogy bírjátok egyedül?mindent meg tudtok adni?van segítségetek?a gyerekeket hogyan érinti h csak ti vagytok nekik,mennyire rossz ez nekik?
2016. máj. 5. 08:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én születése óta egyedül nevelem, most 7 múlt. A szüleim sokat segítenek, anyagilag is, az apuka semmit. A gyerek ebbe nőtt bele, nem érzi veszteségnek. Örül az apjának, ha találkoznak, de nem szomorkodik, amikor épp hetekig nem ér rá. Nyilván teljesebb lenne az életünk, ha nem csak ketten lennénk, de jól megvagyunk. Nem tudok mindent megadni neki, amit szeretnék, de ezzel szerintem mindenki így van, anyagi helyzettől függetlenül. Mindig többet és többet akarunk nyújtani, nem? Amúgy az életszínvonalunk megfelelő, de ebben nagy szerepe volt a szüleimnek is. Új párom nincs. A lányom szeretné, ha lenne, mert szeretne egy kistesót. Évek óta mondogatja szegény. De teljes családokban is fel kell dolgozniuk a gyerekeknek, hogy nem teljesülhet minden vágyuk. A csalódásai az élet velejárói, nem az apátlanságé.
2016. máj. 6. 11:02
 12/13 A kérdező kommentje:
Az jó, ha a lányod nem bánkódik emiatt és boldog gyerekkora van. Nem is akartál társat vagy a gyerek miatt nehéz találni normális férfit?
2016. máj. 6. 14:01
 13/13 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem nehéz pasit találni. Sokkal elfogadóbbak a férfiak, mint hittem, és nem csak az elvált apukák, hanem a gyermektelen fiatal fickók is.

De nekem sokáig nem volt érzelmi kapacitásom erre. A lányom egészen kitöltötte a gondolataimat, legfeljebb egy-egy könnyed erotikus időtöltést jelentő férfi fért bele az életembe. Aztán azon kaptam magam, hogy szép lassan elidegenedtem az érzelmi intimitástól. Most épp dolgozom rajta, hogy ez másképp legyen. Most már hiányzik egy társ. De gyerekkel már valahogy sokkal rugalmatlanabb és válogatósabb lettem, sokkal kevésbé vagyok képes alkalmazkodni valakihez, ez pedig megnehezíti a dolgot. De még csak 28 vagyok, van időm, nem írom le magam. A lányom rohamosan nő, egyre több szabadságom van mellette, úgyhogy csak most kezdődik majd a második életem :)

2016. máj. 6. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!