Mennyi idős gyereket hagynátok otthon egyedül max.15 percre?
Az alattam lévő kérdés ihletett meg. Az én fiam is 6 éves, szerintem nem merném egyedül otthon hagyni egy percre sem, ugyanakkor nem tudom, hogy ez így helyes-e, nem féltem-e ezzel túl. Szerintetek? Nálatok mikor jött el az a pont, hogy például elugrottatok a boltba, a gyerek pedig otthon maradhatott addig?
A másik az egyedül közlekedés. Én elsőben már egyedül jártam haza az iskolából, a környékünkön a 7-8 évesek egy része már simán járkál egyedül, én mégsem tudom elképzelni, hogy jövő ilyenkor elengedjem a fiamat. De nem túlzás ez a féltés? Úgy sem szeretnék járni, mint azok az ismerőseim, akik a nyolcadikos gyerekeiket is mindenhová autóval hordják, mert szerintük nem biztonságos a metró.
A kérdésem azokhoz szól, akiknek már legalább alsós a gyerekük, nálatok hogy volt? Mikor kezdtétek elengedni a gyerek kezét? Hogyan egészséges? Nagyon nem szeretném a gyerekeimet agyonnyomni, ugyanakkor természetese felelőtlen sem szeretnék lenni.
Így a kérdésem
Nagylányom 8 éves lesz, másodikos.
Egyszer hagytam egyedül, amíg a kicsiért oviba mentem (ez 15 perc volt), de csak a kaput zártam be, a lakásajtót nem mertem (tudod, tűz üt ki, meg minden marhaság...), és egy amstaff vigyázott rá. Addig is egy merő ideg voltam, azóta sem csináltam ilyet.
Egyedül közlekedés: Másodikos kora óta egyedül jár, de:
-nincs messze a suli
-nem kell nagyon forgalmas úton átmennie
-ritkán fordul elő, hogy egyedül jöjjön/menjen
Nagyon élvezi az önállóságot, önbizalmat ad neki, egyértelműen látszik rajta.
Viszont mi egy 5 ezer fős faluban élünk.
3. vagyok
" és egy amstaff vigyázott rá"
Most látom, ez milyen félreérthető! Szóval a gyerek a lakásban, kutya az udvaron.
Mert ugye kutyát soha, semmilyen körülmények között nem hagyunk egyedül, akkor sem, ha egy amstaffról van szó. :)
Nekem ez furcsa,hogy otthon nem hagynàm a màsodikas gyereket,de a suliba mehet egyedül.
6 évesen a fiam egyedül ment àt a boltba. Kb 20 méter és ismerték.
Simàn itthon mertem hagyni 20-30 percekre,amìg elintéztem ezt azt,persze a szomszéd tudta, telefon volt nàla, ajtó zàrva,de ő zàrta belülről.
Nem mondom hogy egy napra vagy több óràra otthagytam volna,de ennyire lehet.
Suliba viszont nem engedném egyedül, most màr ő is màsodikas. Otthon a biztos nyugodt környezetben elvan,de szeleburdi az egyedül màszkàlàshoz,mert félek vmi eltereli a figyelmét és lelép az útról vagy elkésik a suliból stb.
7 éves fiamat kísérem, a 2 lányom ennyi idősen egyedül ment iskolába. Nem egyformák.
Itthon kb. 8-9 éves kortól hagytam őket 10-15 percre. Most, hogy a legnagyobb 16 éves, már más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!