Bichon Havanese kiskutyám lesz. Havanese gazdik/"hozzáértők", válaszolnátok kérdéseimre? (10 kérdés) (pl. játék, mozgás, chip. Stb. )
Sziasztok!
Június 15 - én megkapom életem első kiskutyáját, egy kis Havanese - t. :)
Sokat (nagyooon sokaaat) olvastam erről a kutyáról, meg a tanításáról, de azért még kíváncsi vagyok pár dologra:
1. - A szobatisztaság: mennyi idő volt, és hogy tanítottad meg neki?
2. - Sétáltatás: Hány hónapos korától vitted le? És oltáshoz van kötve a sétáltatás? (olvastam itt erről.)
3. - Etetés: Milyen eledelt használtok, ami bevált?
4. - Játék: Milyen játékokat kedvel kutyusod?
5. - Mozgás: Hányszor viszed le egy nap, és mennyi időre?
6. - Rosszalkodás: Rossz volt kiskorában? Mivel szoktattad le róla?
7. - Egyedüllét: Ha egyedül hagyod, mennyi ideig? Kibírja kutyusod?
8. - Chip: 4 hónapos kortól kell, ugye? És kötelező?
9. - Kocsizás: Viszed magaddal a kocsiba? Ha igen, akkor táskában?
10. - Tudás: Hány trükköt tud kutyád? Hogy tanítottad be neki?
Bocsánat, ha sok kérdésem van... alapos próbáltam lenni. :)
Persze nem kötelező ezekre válaszolni! Amelyikre akarod. ;)
És én már fejben kigondoltam, hogy fogom tanítani... ha leírhatnám majd, és valaki véleményezné, azt megköszönném! :)
Köszi, szia. :)
Ezeket a tenyésztőtől is megkérdezhetnéd...
1 - ez változó! De vidd le két óránként, ha lent pisil/kakil, dicsérd meg, ha a lakásban, akkor takaríts, de ne szidd meg! Kutyapelenka, alom FÖLÖSLEGES!
2 - Leviheted 8 hetes kortól (mivel akkortól lehet elhozni, előbb törvénytelen) mivel a szobatisztaságra szoktatni kell, de kutyák közé csak 3-4 hónapos korban lehet, mert addigra védnek az oltásai!
3 - Elsőnek azt add, amit a tenyésztő adott, később átállhatsz másik tápra, pl Josera Kidsre, itt sokan etettek azzal!
4 - Ez kutyafüggő, de mivel kölyök, puha játékok kellenek neki!
5 - Miután szobatisztaságra nevelted, és elérte az egyéves kort, naponta 3-4x, összesen kb 2-3 órára KELL levinned!
6 - Neveléssel...
7 - Fokozatosan szoktatva nem lesz baj! Ha magára hagytad először pár percre, valószínűleg sírni fog, ha visszamész a lakásba, ne vegyél tudomást a kutyáról, mert ha simogatod, miután visszaértél, tudatosítod benne, hogy az a jó, ha ilyenkor sír, és nem ezt akarod! Először hagyd magára öt percre, aztán 15, 25, 30... és így növeld az időt!
8 - Tenyésztő elvileg csak chippel ad ki kiskutyát, mivel a törzskönyvében szerepel a chipszám. Javítsatok ki, ha tévedek. Sajnos nem kötelező, de ha nincs regisztrált chip a kutyában, akkor ha eltűnik, nem biztos, h visszakapod!
9 - Igen, boxban utazik!
10 - Sokat, és kitartással! Nem szabad feladni, mert nem egy nap alatt fogja megtanulni a dolgokat!
Törzskönyvről és szerződésről semmiféle szó sem volt. A kutyust csak lefoglalóztuk, két hét múlva hozzuk el, lehet, hogy akkor lesz róla szó, de még most nem mondott semmit erről.
35.000 Ft.
Most öt - hat hetes, amikor elhozom, akkor lesz nyolc hetes.
Értem. Köszönöm a segítséget!
Mindenre rá fogok kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!