Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tudom eldönteni, hogy...

Nem tudom eldönteni, hogy legyen-e második gyerek. Más is van így?

Figyelt kérdés

Egyszer szeretnék,máskor pedig érzem,hogy elég egy,mert szeretném élni mellette a saját életem is.

Tudom,hogy ez önző dolog,de nem tartozom azok közé a szülők közé,akiknek egész életük a gyerekekről szól.Nem azért,mert nem akarok,hanem mert újra és újra előtőr belőlem,hogy szeretnék időt szakítani magamra és a férjemre is.Félreérrtés ne essék,imádjuk a fiunkat,rengeteg közös programot csinálunk,amit élvezünk.Szeretünk mindhárman jönni-menni,de attól félek,hogy két gyerekkel építkezés mellett ez már nem menne és talán hiányozna annyira,hogy megbánnám esetleg.

A másik oldalon pedig ott van,hogy azért a testvér esetleg hiányozna a fiamnak (bár nekem volt,de mintha nem is lett volna).Vagy késöbb bánnám meg.Mindenki azt mondja,hogy egy gyerek nem gyerek.Vagy mégis?Jaj,de nehéz.

Volt/van más is így?Ki hogy döntött?Megbánta a döntését?

Egyébként a fiam még csak 19 hós,bár igazi "kétemberes".Én is fiatal vagyok még,tehát ráérnék dönteni.Viszont,ha nagy korkülönbség lenne a kettő között,az meg már olyan,mintha kétszer lenne egy gyerekem,nem?Tehát ezért foglalkoztat most ez a kérdés.

2010. ápr. 8. 09:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Köztem az öcsémmel pont 4 év van szerintem ez nagyon ideális korkülömbség, kicsikorunkban is jól eljátszottunk (persze húztuk is egymást). De nagykorunkra (meg már most felnőttként) szinte a legjobb barátom is az öcsém.

27/N 1,5 éves kislány anyukája

2010. ápr. 8. 14:37
 12/15 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom 14:28-as,ami történt veletek!És én is másképp várnám a babát,ha most lennék várandós,mint az elsőt.Vele örökkévalóságnak tűnt minden nap a szülésig,mert alig tudtam kivárni,míg a kezemben tarthattam,a másodikkal meg szerintem úgy lennék,hogy minél tovább maradjon bent...Azt hiszem,így meg van a válasz is!
2010. ápr. 8. 15:56
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia 14 vagyok (lány) anyukám 33 még mindig szülhetne éppen egy kistesót.Ügye egyke vagyok.nincs testvérem.

NEM IS HIÁNYZIK.

Valahogy ezt szoktam meg nekem így volt jó.Van egy unokatestvérem (lány) 1 év van köztünk,tesómnak tekintem.

Mindent megbeszélünk..van,hogy itt van heteket suli időben is->nem résztelezem,most,hogy miért (:

Anyukám az elején szeretett volna még egy kistesót nekem,

neki 5 testvére van,de nem jött össze.Most meg azért

szeretne,mert én nemsokára elmegyek itthonról és akkor

ugymond "potolna" egy kisbaba engem,persze nem szoszerint.

Szerintem ha nem szeretnél akkor teljesen fölösleges,mert

csak rosszabb lenne.18 évesen szült meg anyukám,neki is

volt ideje.2 évesen kijelentettem,hogy nem szereznék tesót azóta tartom is magam hozzá.persze mostmár teljesen

mindegy,hogy van-e vagy nincs.Mondjuk 14 unokatesó mellet

nem csoda,hgy nem hiányzik főleg,hogy szinte mindegyik pici még.Figyelj ha a kissrác abba szokik,hogy

egyedüli gyerek akkor nem fog hiányozni.Jártok majd

játszótérre és egyéb más,meg ott az unokatesó.

Jol gondolod,szinte minden barátnőmnek van tesója,mindek

csak 4-5 évvel idősebb,nem kell mondanom,hogy "ölik"

egymást.Mindig csak a vita megy.

Most a saját oldalad nézd,ne a gyerekét.Tényleg ha úgy

érzed,hogy nem bírnál még egyet akkor miért kéne eröltetni?Inkább adj meg mindent annak az egynek és

szeresd őt.Én úgy gondolom.

Ha mondom,hogy nincs tesóm mindenki azonnal,"dejó neked"

stb..Persze ezt így nem tudom,de úgy látom jobb nekem

így.

bOcsánat,hogy tegeztelek,de így könyebb volt és nem vagyok valami jó a tegezésben.:)

Remélem segítettem.

2010. ápr. 8. 18:21
 14/15 anonim ***** válasza:
A kislányom most 2 éves és nekem van 1 bátyám. Én többgyerek párti vagyok, de inkább 2, mint 3...vagy még több. Idáig minden porcikám tiltakozott a második baba ellen, de mostanában elkezdtem vágyakozni a második után. A férjem egyke és ikerházban nőtt fel, ahol a szomszédban lakott a 2 unokatesója, akikkel a mai napig nagyon jó a kapcsolata, szinte testvérként szeretik egymást. Viszont a férjem szerint ez a kapcsolat nem említhető 1 lapon a testvéri kapcsolattal... Szerintem a kérdező legbelül 2 gyereket szeretne, csak még nem készült fel rá! :)
2010. ápr. 8. 21:49
 15/15 anonim válasza:

Sziasztok! csak most olvastam a kommenteket! Kedves Kérdező!

Én is ugyanebben a "cipőben" járok, de nekünk 3 és fél éves a kisfiúnk!! Munkahelyemre nem rég mentem vissza,sajnos sokkal rosszabb pozícióba,mint szülés előtt!Ráadásul bármikor bárkit kirúghatnak,szóval most lenne itt az ideje,hogy jöjjön a 2., amíg van munkahelyem!Munkanélkülin nem akarnék szülni! A másik,hogy építkezünk,mire megszületne talán be is költöznénk!

Vhol még is azt érzem,hogy nem akarom elkapkodni! Kisfiúnk néha nagyon szeretne kistesót,néha meg nem..persze még kicsi,így igazából el sem tudja képzelni!

Én nagyon félek a szüléstől,örültem,hogy egyszer túléltem!!!

De mégis ott van az a dolog,hogy jó,ha van tesója az embernek!

Attól félek,sosem fogom akarni minden porcikámból!Szívem szerint szeretném,eszem szerint nem..vagy fordítva,de vajon akarni fogja-e egyszerre a szív és az ész??

Hiszen már alapból 4 év lenne köztük....

Nagyon nehéz döntés! De azt hiszem,talán jobb,ha várunk és,ha a sors is úgy akarja,nem rúgnak ki és majd jöhet a baba ,ha beköltözünk!

Nálatok hogyan alakult azóta? :)

2012. febr. 11. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!