Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A hisztikorszak tényleg két...

A hisztikorszak tényleg két éves korban kezdődik?

Figyelt kérdés
Az én másfél éves kislányom már most nagyon akaratos, semmi se jó neki, mindig ellenkezik. A legapróbb dolgokban is, például öltözködés, kézmosás, pelenkázás.Folyton megy a harc, már nagyon kimerítő. Nem hagyok rá semmit, ha valamit megmondok az úgy van, de mindig újra és újra bepróbálkozik. Ha mondjuk lemegyünk a játszóra ott nem engedem hogy cumizzon. Indulás előtt kiveszem a szájából (nemrég ő maga adta oda), most meg mindig sír vergődik miatta. Meddig tart ez? És még rosszabb lesz?

2016. ápr. 25. 11:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Szeretik magukat ezzel hitegetni a rossz szülők."

Hát Édesem,látom a pszichológiához fikarcnyit sem konyítasz ajánlom figyelmedbe a fejlődés pszichológia ágazatot, ebben is pl Jung vagy Eriksson pszichológiáját,meglepő dolgokat fogsz ott találni, de nem biztos,hogy értenéd, ezért linkelek neked egy köznapi nyelven megfogalmazott cikket, neves magyar pszichológusunktól, Vekerdy Tamástól.

[link]

2016. ápr. 25. 12:04
 12/14 anonim ***** válasza:
44%

Én szigorúan és következetesen nevelem mindkét gyerekemet, nem tutujgatom őket, néha el is gondolkodom azon hogy talán túl szigorú vagyok, mégis mind a kettő 1.5 éves korában elkezdte az ellenkezést, a hisztit. A kislányom most 1.5 éves, kb 2 hónapja kezdte, semmi sem jó, ellenkezik, mindenre nem a válasza, vannak dolgok amiket tiltok (fiókban turkálni), 25ször elmondom neki hogy nem szabad mégis újra próbálkozik. Ilyenek a gyerekek, nekem az a tapasztalatom a nagyobbal, hogy 2-2.5 évesen már jobb a helyzet, addigra már jobban szót fogadnak és addigra már megtanulják hogy mit hogy lehet. A lányomra ha rászólok hogy gyere öltözni, elszalad, visít, úgy kell ráerőszakolni a ruhát, fiam ugyan ez volt ennyi idősen, 2.5 évesen már nem mert ellenkezni mert tudta hogy ha azt mondom gyere öltözni, jött és hagyta magát. Remélem a lányomnál is ez lesz.

Kitartás, ez egy átmeneti időszak, tartsd magad a szabályaidhoz, ne engedj az elképzeléseidből és hidd el megtanulja majd.

2016. ápr. 25. 12:37
 13/14 anonim ***** válasza:
Miért etetitek a trollt?
2016. ápr. 25. 13:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Szia, nalunk is kb. ekkortajt kezdodtek, most 2,5 eves mult sokkal rosszabb lett, nem tudon meg hol a vege, de kimerítő.....
2016. ápr. 30. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!