2,5 év körüli gyermeked mennyire van benne a dackorszakban és mennyit szokott sírni?
Az én lányom egy angyal volt 2 éves koráig. Utána jott egy kisebb dackorszak, ami után ismét szótfogadó volt. Most ismét dackorszaka van, ami miatt sokszor szótfogadatlan és szerintem sokat sír, ha valamit nem kap meg ,amit ő akar.
Félek, hogy azt mondják, majd hogy neveletlen, pedig neveljük mi. Igaz, nem verjük, de leszidjuk ha valami rosszat csinál és elmagyarázunk neki mindent. Ezután mindig megért mindent, de azért lássuk be gyerek, sokszor elszalad vele is a ló és nem hallgat ránk. Amúgy kis örökmozgó, tehát nekem semmi bajom nincs vele, imádom, nem sírok miatta, meg ilyenek, csak érdeklődöm, hogy normális-e, hogy ennyi idősen még tud sírni, nem is keveset.
Köszönöm a válaszokat
teljesen normális!
bár ugye pont a természetes jellegénél fogva én se szeretem ezt a dackorszak kifejezést, ugyanis ilyen a legtöbb pszichológiai irányzat szerint nincs. ez egy természetes fejlődési szakasz! és mint ilyen, kötelező, pont akkor lenne nagy gond, ha ez elmaradna!
biztos ismered a mondást, hogy "dackorszak nincs, csak hülye szülő" :)
háát van benne sok igazság ... de ezt ne sértésnek vedd persze. majd újra átéled a távolodási /önállósodási szakaszt kamaszkorában is, detto ez lesz a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!