Cumi elvétel? Mi lesz ha sírni fog? Erre is meg kell érjen, úgy mint a szobatisztaságra? Tippek?
25 hónapos lesz a lányom, csak alváshoz használ cumit.
Már egy ideje beszélgetünk róla,hogy jön a Mikulás, és hoz neki a cumi helyett ajándékot.
Mindi mondja is,hogy a Mikulás elviszia cumit.
Jön is hozzánk 6-án este egy ismerős,aki beöltözik, elviszi a cumit,ha a lányom odaadja.
Na de ha este sírni fog a cumiért, akor visszaadjuk,vagy hogyan csináljuk???
Én 1 évesen kezdtem leszoktatni a lányomat a nappali cumiról. Akkor már úgy "elharapózott" a dolog, hogy még az evéshez is kellett neki a cumi.
Na, akkor úgy voltam vele, hogy ez nem állapot. Szép lassan, percről percre kezdtem leszoktatni róla. Az első 2 nap pokol volt. Sokat sírt/hisztizett érte. De eltereltük a figyelmét, játszottunk vele és nem is gondolt a cumira.
Kezdetben 10 percet volt el nélküle, mára meg már (16 hónapos) csak éjszakára kéri.
Én úgy tervezem, hogy húsvéti nyuszi viszi el a tojásért cserébe.
Most is elvihetné már a Mikulás vagy a Jézuska, de mi még bőven ráérünk.
Egyébként akkor jöttem rá, hogy már alváshoz sem kellene neki, amikor megkapta a 15 hónapos oltását. Hiába volt a keze ügyébe a cumi, csak arra várt, hogy elénekeljem neki az "Aki nem lép egyszerre ..." c. mondókát.
Az biztos, hogyha elmegy a cumi, akkor az ne jöjjön többet vissza. Semmi miatt sem! Mert ha esetleg újra visszatér, akkor onnantól kezdve nagyon nehezen fogod leszoktatni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!