Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szót fogad a 2 évesed?

Szót fogad a 2 évesed?

Figyelt kérdés
Siralmas,hogy a mi fiunk szinte soha nem fogad szót. Ha A- t mondok,direkt B-t csinál,és amit hónapok óta kérek tőle hogy ne csinálja,csakazért is...
2016. ápr. 19. 19:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ezért hívják szörnyű 2-nek ezt a kort. Az én szófogadó tündéri kislányom átváltozott kis idő alatt egy zsebszörnnyé. Fél éve küzdünk de még mindig van néha hiszti bár már csak elvétve.
2016. ápr. 19. 19:43
 12/20 anonim ***** válasza:
Az enyém az óvónéniknek se fogad szót. Lányom is ilyen volt.
2016. ápr. 19. 20:05
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

2 évesen még nincs, ill nem erős az önkontrolljuk.

Van saját akaratuk de minden vágyuk az anyának is megfelelni és a kettő gyakran ütközik, nem tudja még kezelni. Ha az anya rosszallását fejezi ki akkor a gyermek saját magára is haragszik.

Ügyelni kell arra higy amikor szofogadatlan is biztisitva legyen a szeretetünkről és soha ne őt minősítsük hanen a cselekedetet. Pl nem azt mondani rossz vagy hanem hogy ezt most rosszul tetted.

Gyakorta alkalmazni elterelést, felkínálni más alternatívát. Ha pl szétszed valamit amit nem kéne, helyette lekötni másik játékkal.

Egy két évestől nem várható el önszabályozás es soha nem azért lépnek tiltott zónába hogy anyát idegesitsék, hanem figyelemfelhivás hogy anya foglalkozz velem vagy pedig azt hiszi jo moka.

2016. ápr. 19. 20:06
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogad szót. :)
2016. ápr. 19. 21:48
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

10-re

Mert otthon elmerik magukat engedni.

Ill a frusztraciot anyánál kiadni.

(Ezert is eshet meg olyan is hogy bölcsiben jokedvű a gyerek, amikor az anya megy érte, meg elsirja magát.akkor tudja kiadni)

2016. ápr. 19. 22:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem azt mondom neki, hogy ne lépj a tócsába, hanem azt, hogy kerüld ki balról a tócsát és ő kikerüli jobbról - akkor mind a kettőnknek meg van az öröme, mert ő ellenkezett velem, én meg elértem a célom és nem lépett a tócsába...
2016. ápr. 21. 11:40
 17/20 anonim ***** válasza:
Nekem 22 hónapos a lányom és múltkor egy bevásárlás alkalmával egy (egyébként szintén gyerekes) idegen férfi beszólt, hogy nem fogad szót a gyerekem :-/
2016. ápr. 21. 13:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem, sőt még ki is röhög :D

Mindenért könyörögnöm kell!

2016. ápr. 21. 13:24
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem januárba múlt 2 éves ...mama velünk lakik párom külföldön dolgozik.Úgy 80% egy angyal de neki ilyen is a személyisége.Van,hogy bekattan mamát általában már egy kis semmiséggel az őrületbe kergeti..lehet még nem ért el minket a dackorszak.Hamarosan megérkezik a tesó lehet akkor változik a helyzet.
2016. ápr. 21. 22:05
 20/20 anonim válasza:

Az én öcsém 2 éves és ő sem nyugszik egy pillanatra sem :)) de inkább legyen rossz mint beteg :)))

12/L

2016. máj. 14. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!