Mit tud a 2 évesed? Miket kell egy ilyen idős gyereknek tudnia?
Erre én is kíváncsi vagyok.
Az enyém holnap lesz 2 éves
Egyedül eszik. Iszik pohárból.
Labdát eldob nagyon biztosan, messzire, el is rúgja, mint egy focista.
Fogat mos. Erős a nagymozgása.
Finom mozgása is fejlett szerintem. Lego duplozik sokáig, építkezik belőle. Szerepjátékok kialakulóban.
Rajzolásnal még csak firkál.
Még pelenkás.
Egyedül veszi fel és le a szandált, cipőt.
Sajnos cumifuggó.
Egyenlőre nem beszél tul sokat, csendesebb gyerek. De sok szava van. 3 két szavas kifejezése. Egyenlőre :)
Integrál, robotokat tervez és arabra fordítja az orosz írókat eredetiből:) Mellette befutott festő és atlétikában is ígéretes olimpikon. Hobbyként sakknagymester és érdemes művész. Esténként pedig csillagászattal köti le magát, több új bolygó felfedezése is az ő nevéhez fűződik.
Most agysebész szakkörre fog járni, mert már nagyon unatkozik itthon, kell neki a tudományos társaság, ami leköti:)
Bocs a poénért de ezt muszáj volt magamból kiadnom annyian csesztetnek azzal h a két évesem még nem szobatiszta...
:))) megértelek.
Az én két évesem sem szobatiszta, csak rólam lepereg, ha kérdezik. Majd az lesz, ha ő akarja, én nem sietek sehová.
Az enyém sokat, iszonyatosan sokat beszél, nagyon sok szót, kifejezést ismer és szépen alkot mondatokat is. Viszont pelusos, és nem ugrál páros lábbal, csak ilyen "lovaglós" stílusban. Nemigen szoktunk rajzolni, abban nem sok gyakorlata van, építgetni szokott, de az sem köti le sok ideig, inkább a mágnesek és bújócskázás, mászás, labdázás, fogócska, csúszda érdekli. A kisebb, finommotoros dolgok szerintem nem rosszak nála, csak nem legóval látom, hanem pl. matricákat tud szétszedni és ragasztgatja őket. Sokáig képes odafigyelni, ha valami leköti, de nem sikerül elsőre. Nemigen hisztizik, csak ha kifejezetten akar valamit és én direkt ellene teszek, pl. egyedül akarja levenni a cipőjét, én meg sietnék és lekapom róla. Az ilyesmit zokon veszi.
Három hét múlva lesz 2 éves, kislány.
Egyedül eszik, pohárból iszik. Két-három szavas mondatokban beszél, naponta 3-4 új szóval gyarapszik a szókincse. Még nem szobatiszta, de alakulóban, fürdés előtt minden este vécébe pisil, napközben is szól, ha eszébe jut, a bölcsiben is próbálkoznak. Futás közben még egyensúlyoz a két karjával, más nagymozgásokban nagyon ügyes. Próbál formákat rajzolni, illetve színezni, persze még csak a firka megy igazán :-) Épít, szerepjátszik. És nagyon-nagy bohóc :-)
3 gyerekem van
spec mind a 3 mást tudott és nem tudott ennyi idősen
akkor most amelyik nem volt szobatiszta vagy nem beszélt az elmaradott ?
szerintem nem...
mi lenne ha azt élveznéd h épen fejlődik a gyereked és nem hasonlíthatnád másokhoz ?
egyéni ütembe tanulják meg a dolgokat
de tessék itt egy átlag gyerek :
:) Csak azért tettem fel a kérdést, mert megyünk nemsokára a két éves státuszra, és kukacos védőnőnk van. Szerettem volna tudni, hogy egy papírforma "átlaghoz" képest hogy állunk, mire számíthatok, mibe fog belekötni :)))))
Amikor időre nem mászott, akkor teljesen kiakadt, aztán persze két héttel később már mászott, de addig stresszelt vele. Ezt akartam most tudni előre, hogy vajon "mit kér majd számon" szegényen. :)
Ebben az anyagban az 5. sz.mellékletben meg tudod nézni, hogy miket kérdeznek a 2 éves státuszon (kb. 10-12. oldal).
Az én két évesem max 5 értelmes szót mond. Egyedül eszik, iszik. Levetkőzik, deréktól lefelé, sajnos napjában többször is. :( fel még nem öltözik. Szobatiszta éjjel, nappal, nagyon kevés balesettel.
Gyönyörűen rajzol, sajnos azt viszont nem érti, hogy ne a falra hanem lapra rajzoljon!
szerény véleményem szerint pont tojd le amit a védőnő mond
ha beleköt akkor szólj be te is neki h bocs de az én gyerekem majd úgy fejlődik ahogy akar szal ne baszogasson már hülyeségekkel
nekem pont ezért nincs védőnőm - simán lemondtam a szolgálatot - így egy gonddal kevesebb :-)
esetleg ezt is felvetheted neki - hátha lenyugszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!