Mennyi a jó adag egy 3 éves gyereknek étkezés terén? Mennyit eszik 3 évesed?
Az én kislányom 3 éves múlt szeptemberben és brutálisan keveset eszik:)de már nem idegesítem magam. Leírom az adagokat:)
leves: egy merőkanálnyi
főzelék: egy bő merőkanálnyi
fasírt: fél
pörkölt: két kocka hús egy marék tésztával
rakott akármi: egy maréknyi
muffin: egy fél
kifli: egy nagyed
banán: fél
alma: egy egész
mandarin: 1 db
joghurt: semennyi:)
májas: egy karika
nyers zöldség: semennyi
tej: 1,5 dl
mekis hambi: max. fél
nem reggelizik, csak kakaót
kb. 12 kg:))))
a másik gyerekem 9 hónapos és már most többet eszik:)
Ó ha egyszer az én háromévesem enne meg egy merőkanálnyi levest vagy főzeléket.... A másfél éves fiam kétszer annyit eszik, mint a nővére. De nem aggódom, mindkét gyereknek teljesen normális a súlya, ugyan nem tudom, hogyan, de ez van.
Amúgy csak összehasonlításként:
-joghurtból a fiam kettőt, a lányom egy felet eszik meg
-banánból a fiam kettőt, lányom felet
-levesből fél merőkanállal a leányzó, egy egésszel a kissrác
-tésztaféléből (nem édes, mert azt a lányom meg se eszi), pl bolognai makaróniból mindketten egy bő merőkanállal (ez a kedvence a csajszinak)
- főzelékből: a lányom jó, ha egyáltalán megkóstolja, a fiam egy bő merőkanállal eszik belőle
- fasírozott: a lányom egy felet, a fiam kettőt
Sorolhatnám még, de nagyjából ez az átlag mindenből. De nem beteges, normál súlyban van, jól fejlődik, így nem aggódom.
A gyerekorvosunk ennyit mondott erre: tudja, anyuka, vannak gazdaságos és kevésbé gazdaságos motorok...
:-))
3 éves a fiam elég jó evő, 14 kiló, nyúlánk, jó alkatú kölök
adagjai:
1 müzlistál leves (lé alig, tele zöldséggel, tésztával)
fél alma
tízóraira vagy uzsira 2 szelet formakenyérből szendvics
2 sült csirkecomb (alsó), sült krumplival vagy 2 maréknyi főtt rizzsel
mindenhez eszik valami zöldet pl paradicsomot, ubit, savanyú ubit, savanyú káposztát
joghurtból 1 egészet
uzsonnára 1 egész nagy pogácsát (nagyobb, mint az öklöm)
1 sajtburgert simán benyom krumplival
tésztából müzlistálkányit
főzeléket nem eszik, utálja, de cserébe mindenféle gyümit és zöldséget megeszik főzve, párolva, nyersen
Az én kisfiam 3 éves,és a napokban jóformán úgy 2 falat mindenből...nem aggódom,most biztosan nem nő,ugyanis észrevettem hogy mikor nyúlni fog,rengeteget eszik,olyankor folyton éhes,többet eszik,mint én.Viszont mikor leáll,akkor jóformán semmit nem eszik,karalábén és gyümölcsökön kívül,abból bármennyit:),ja és husit,azt imádja.
egyébként 13,5 kiló és 96 centi,szerintem normális,alkatilag is csini,formás,tehát nem aggódom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!