Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülinapi zsúr hogy zajlik 5...

Szülinapi zsúr hogy zajlik 5 éveseknél?

Figyelt kérdés

Kisfiam 5. szülinapjára idén először szervezünk itthon szülinapi zsúrt. 5 ovis kisbarátja fog jönni (5-6 évesek), 3 fiú, 2 lány.

Bármilyen ötletet, tanácsot szívesen veszek, hogy szokott zajlani egy ilyen ovis zsúr? Hogyan tudnék készülni?

Torta természetesen lesz. ezen kívül mivel készüljek, mivel várjam a gyerekeket?

Illetve a másik kérdésem, hogy amikor már ittvannak a gyerekek, csak hagyjuk őket együtt játszani, amit gondolnak, vagy találjak ki "irányított" játékokat, vetélkedőt vagy nem is tudom, ilyesmit.

És: szülők itt szoktak maradni ilyen bulin?

Köszönök minden ötletet!

2016. ápr. 13. 09:13
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Még az jutott eszembe, hogy nem tudom igazából a kislányok mivel fognak játszani. (most jelzett az utolsó anyuka is vissza, így végül 3 kislány lesz).

Nekem 2 kisfiam van és egy kislányom, de ő még csak 16 hónapos, babajátékai vannak inkább, nincsenek még igazán csajos játékaink.

Autópályák, vonatpályák vannak zömmel, meg pár társasjáték.

Félek hogy unatkozni fognak.:/

2016. ápr. 13. 13:33
 12/14 anonim ***** válasza:

5 eves ikreim vannak, fiú - lány páros :)

Második bulijuk volt, sutik voltak rafaello golyo, meggyes rétes ezek a kedvencek.

Ebed házi pizza csiga sok sajttal, mini fasírt golyók tényleg picik, kis sajt, paradicsom osszedarabolva, ok raktak kiflikre vagy sós kekszre. Torta gyumolcstortak voltak, piskóta lapon puding gyümölcsök és zsele.

8 kisgyerek volt 4fiu 4lany sokat gondolkodtunk mi legyen..

Twister volt,legozas és őrült játék a lufikkal, cukorkat is dobaltunk. Végül egy buveszt fogadtunk, tátott szájjal figyeltek.

Amikor elmentek, kistasakban volt cukorka, és ropi, ezt a gyerekekkel készítettük előző nap. Találtunk egy receptet édes ropi csokiba martva cukorkakkal imádták :)

2016. ápr. 13. 21:29
 13/14 anonim ***** válasza:

Ne aggódj Drága a csajszik miatt! :) Hárman vannak, összedugják a kis csajos fejüket, akkor lesz ott ne mulass nekik is :P :) Mi is mindig elvoltunk a barátnőimmel ennyi idősen, - idősebben is :P - egy fiús otthonban is, plusz ez szülinapi buli, itt szerintem akkora lesz az öröm, hogy mind a hatan - heten együtt fognak osztozkodni benne :P :)

Társasokkal is tök jól ellehet lenni, de készíthetsz ki festékeket, tesco - ban tudtok olcsón venni húúú azt hiszem, 10 darabos a3-as papírt, azért ennyi idősen még nagy cucc ekkora papírra alkotni! :P Lehet olyant is, hogy kitalálsz egy témát, és fiúk - lányok, vagy vegyesben két - három csapat összeül, és együtt festenek valamit a nagy lapokra :)

Most eszembe jutott még egy olyan, hogy úgy is vesztek lufikat, akkor lehet célba dobós versenyt is csinálni! :) Cukorka a nyeremény :P Aki a legügyesebb, az kapja a legtöbbet :P Játékos kosár, szennyes kosár, vagy bármi hasonló, különböző távolságokba, és azokba kell bele találni a lufikkal :) Esetleg rá írjátok, melyik hány cukorkát ér, mindenki kap 3 lufit, és mehet a verseny, ki tudja a legmesszibbe bedobni :P :)

Kincskeresős játék is jó, mi olyant játszottunk akkor, hogy voltak ilyen kis cetlik a lakás különböző pontjain, amikre rá volt írva egy találós kérdés. A kérdés konkrétan körül írta a helyszínt, ahol várt ránk a következő cetli :) Vagy csak simán eldugni dolgokat a lakásban, és megkeresni őket :P Aki(k) a legügyesebb(ek) voltak, azé / azoké a legtöbb cuki :P :)

De csinálhattok puzzle játékot is, ha van otthon nyomtató. Kinyomtattok két - három képet, felvagdossátok őket, és mehet a verseny :)

Nem tudom mi a neve a játéknak, de van ilyen szem bekötős fogócska is. Bekötitek az egyik lurkó szemét sállal, megforgatjátok két - háromszor, és el kell kapnia az egyik kis barátot :P A fogó csak a hallására tud támaszkodni, szokták élvezni a játékot :)

Esetleg sötét bújócska, ha kivitelezhető. :)

Vagy cukorkákat felköttök különböző méretű fonalra, lelógatjátok őket a plafonból, és ugrándozva kell őket elkapkodni :P

Huuu, most hirtelen nincs több ötletem :( De ha ezek tetszettek, és eszembe jut is még valami, akkor írok még :)

Mikor lesz amúgy a buli? Mesélsz majd róla? :)

2016. ápr. 13. 23:02
 14/14 A kérdező kommentje:

Bocsánat a nagyon kései válaszért.:) Megvolt a szülinapi buli, egyáltalán nem unatkozott senki.:) Pont az ellenkezőjét tapasztaltam, mert egy kis bevezető félénkség után mindenki teljesen felszabadult, szaladtak, ugráltak, másztak amerre láttak, teljesen elszabadult a pokol, jó hogy ép maradt a lakás is végül, és a gyerekek is.

Mivel nem unatkoztak, nem vetettem be végül szervezett játékokat, csak az utolsó percekben (mielőtt jöttek volna a szülők) szórtam nekik csomagolt puhacukorkákat, amiket műanyag pohárba gyűjtöttek - hatalmas sikere volt!!:)

16-18-ig voltak itt hivatalosan a gyerekek, 18-ra érkeztek meg a szülők, 19-kor indult el végül az első gyerkőc, úgyhogy jól érezték magukat.

2016. máj. 12. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!