Szülinapi zsúr hogy zajlik 5 éveseknél?
Kisfiam 5. szülinapjára idén először szervezünk itthon szülinapi zsúrt. 5 ovis kisbarátja fog jönni (5-6 évesek), 3 fiú, 2 lány.
Bármilyen ötletet, tanácsot szívesen veszek, hogy szokott zajlani egy ilyen ovis zsúr? Hogyan tudnék készülni?
Torta természetesen lesz. ezen kívül mivel készüljek, mivel várjam a gyerekeket?
Illetve a másik kérdésem, hogy amikor már ittvannak a gyerekek, csak hagyjuk őket együtt játszani, amit gondolnak, vagy találjak ki "irányított" játékokat, vetélkedőt vagy nem is tudom, ilyesmit.
És: szülők itt szoktak maradni ilyen bulin?
Köszönök minden ötletet!
Nekünk minden évben van parti. Család nagyon messze lakik, így már az elsö szülinap is barátok között telt.
3 éves korig szoktak a szülök is jönni, aztán szülö mentes, habár nekem sok szülö a barátom is és ök maradnak sokszor.
Nálunk úgy zajlik, hogy 2-3 között megérkeznek a gyerekek, akkor van torta bontás. Majd 17:30 körül van vacsora, sültkrumpli és virsli, vagy minipizza.
Sok szülö csinál irányított játékokat, nekünk nem kellett eddig még mert nagy kert van, és jól eljátszanak. Èn kiszoktam festeni öket, mindig egy fius és egy lányos lehetöség van(nem vagyok sminkmester).
Idén lesz a nagy 6 éves neki, talán lesz már játékok amit kitalálok.
Sokat függ a gyerekektöl kik jönnek, vannak akik elunják magukat 10 perc után és nyafognak mindenen, a lányaim barátai eddig nem ilyenek voltak, így nem volt szükség extra játékokra. de hallottam már olyat hogy félóra után a gyerekek mind ott nyafogtak hogy legyen játék....
Kisebbiknek nyáron 40 fokban van a szülinapja, nála mindig ott a medence, és rengeteg gyümölcs az asztalon, és persze fagyi. A nagy öszi gyerek ott csak simán játszanak.
Olyan szülinapon is voltunk ahol animátor volt, és ö irányította a gyerekeket, sminkelte és lufit fujt nekik... Ez akkor jó, ha nincs idöd megszervezni,es kedved sem bohockodni.
Ezer hála és köszönet neked a részletes leírásért!!!:) Nagyon jókat írtál, megszívlelem a tanácsokat!:) Kisfiamnak is mignonos témakör lesz, a papírtányér, pohár, szalvéták. Lufikat már vettünk dísznek, de akkor még beszerzek párat. A cukordobálós játék is eszméletlenül jó öltet és a vaníliakarikás is.:)
Köszi, köszi, köszi!:)
Kedves 3-as, neked is köszönöm!!! Mivel szoktad kifesteni a gyerekeket? Hol lehet ilyet kapni?
Nekünk sajnos nincs kertünk, így benti party lesz biztosan.
Szia!
Még annyit érdeklődj meg az anyukáktól, hogy a gyerekeknek nincs-e valamilyen allergiája ételre nézve.
Volt már ismerősömnek rossz tapasztalata emiatt. :( kiakadt anyukákkal már nem olyan jó a buli szájíze.
Szülők szoktak-e maradni? A többség nem, de akadt olyan, aki rágörcsöl és ott akar maradni (megéli a gyerekkel az élményt)
Gyerekek kaja tortán kívül: szendvics akár kiflikarikákra jó sok zöldséggel, ha valamelyik anyuka lemeózná.
Édességet ne nagyon tegyél ki, mert cukorsokkosak lesznek, komolyan mondom. Volt tapasztalatom olyan gyerekkel is, aki otthon sosem kapott tortát édességet, ropit, egy buli beevett és otthon össze-vissza hányt mindent. Anyukák zabosak tudnak lenni emiatt.
Ami nagyon jópofa JÁTÉKOK kategória
Minden, ami verseny imádják. Ha vannak nyeremények imádják.
-célbadobó verseny pl. (kosárba vagy ilyenbe)
-Twister? :D az is bulis (mikor jobb láb piros, abl kéz kék)
-hang és ízfelismerő játék, becsukott szemmel- Pl. minek a hangját hallottad? Minek az ízét érezted?
- Tegyél be valami gyerekzenét (bár Halász Judittól én már a plafonon vagyok, de valami angol nyelvű is tök jó, vagy valami jópofa)
-Sok lufi. Nagyon imdáják.
-Saját pohár kidekorálása. Több színű toll, ragaszthatós matrica. Nagyon szeretik, főleg a lányok, csicsázhatják.
-Tánc, limbót imdáják :D régimódi de őket mit sem zavarja.
-Akkor az a szópostát vagy milyen játék is vicces lehet, ha nyitottak rá, hogy elindul egy rövid mondat és körbeér.
Lakásban laktok vagy van kertetek? Ha van kert akkor ilyen kincskeresőset is lehet játszani. Rajzolsz egy térképet és megpróbálják megkeresni.
Van egy csomó. Ti gyerekkorban mit szerettetek párodnak vannak emlékei? A régi játékok is beválnak.
-Kerülném az olyanokat ahol megsérülhetnek (akadályversenyek)! Nem minden gyerek egyformán ügyes.
Jó bulit!
Ismét nagyon hasznosakat írtatok, nagyon köszönöm!
Izgulok nagyon, hogy jól sikerüljön! Nekünk párommal nincsenek emlékeink ovis zsúrokról, illetve nekem egy, de semmire nem emlékszem, csak arra, hogy ahogy beléptem megláttam egy olyan nagy füles labdát (80-as évek elején még ritkaságnak számított) és csak azzal akartam játszani.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!