Szülinapi zsúr itthon,5 lánykával - milyen elfoglaltságokat tervezzek? Nem szeretnék fejetlenséget meg ész nélküli kreténkedést.
Lánykám az 5. szülinapjára azt kérte, hogy hagy hívhassa el a barátnőit játszani hozzánk.
Panel (bár a gyerekszoba viszonylag tágas), tehát kerti vagy nagymozgásos játékok kizárva.
Van babaház, dehát ahhoz nem férnek hozzá ennyien. Esetleg barbie-zás, de nem tudom mennyire kötné le őket.
Gondoltam arra, hogy a szobában keresztben kiteszek egy madzagot és felette kell a két térfélre ide-oda ütögetni a lufit, vagy dekorgumiból eszkábálok kis halacskákat, gemkapcsot akasztok a szájukba, és csinálok hozzá mágneses horgászbotokat, aztán nagylavórban halászgathatnak.
Esetleg krepppapírszalagokkal előre készülök és hajtogathatnak girlandot maguknak... de semmi más nem jut eszembe és nem tudom ezek is egyáltalán mennyire életképes ötletek.
Meg persze lesz tortaevés valamikor a "buli" közben.
És mi a szokás, a buli alatt anyukákat megkávéztatom stb, vagy nem is szoktak maradni hanem megmondom kb mikorra jöhetnek a gyerekért?
Én ebbe a jó időben biztos nem benti programot terveznék!
Írány egy park,játszótér!Fribizni,labdázni,ügyességi játékok vagy lufikat ott is lehet dobálni!
Majd pokróc le a fűbe,szendvicsek,innivaló,hűtőládába torta!
Szerintem ez sokkal nagyobb élmény mint panelba ebben a jó időben!
közben eszembe jutott hogy lehetne "pinyáta" is, madzagon fellógatok egy zacskót amit telerakok apróságokkal meg édességgel, aztán a szülinapos leverheti bekötött szemmel.
vagy csinálhatnék olyat, hogy több rétegben becsomagolok egy ajándékocskát, minden réteg közé rejtek valamit pl pezcuki, rágó, matrica, kis radír stb- zenére körbeadogatják, akinél megáll a zene, kibont egy réteget és megtarthatja amit talált.
Magadtól is tök jókat írtál, meg is jegyzem magamnak;)
Én szoktam készíteni falatkákat, szendvicseket, gyümölcstálat.
Szeretnek táncolni, énekelni, társasjátékozni.
Volt, hogy tomboláztunk.
Ezek jó ötletek, pinatat én is csináltam többször, imádták.
De csak néhány játékot tervezz, mert én azt tapasztaltam, hogy a gyerekek meglátják a játékokat és leülnek játszani. Nekik a ti játékaitok újak, ebben a korban nem igénylik a folyamatos szervezett irányított játékot.
Azt viszont beszéld meg a gyerkőcöddel, hogy buli előtt a nagyon kedvenc és értékesebb játékait pakolja el és tegyétek be a szekrénybe. Mindenkinek vannak nagyon becses dolgai, a kedvenc plüssét nem akarja úgy látni, hogy Julika dobálja Katikának, és a törékeny féltve óvott csecsebecséit se más maszatos markában szorongatni.
Láttam már máshol is ebből cirkuszt (az az enyém, kérem vissza, ahhoz ne nyúljon), inkább előre tegyétek el ezeket.
Végül is nem is értem miért írtad ki a kérdést???
Már kész ötleteid voltak amiket most itt megosztottál velünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!