Mennyire "divat" manapság a szülinapi zsúr? Mindenki tart ilyet a gyerekének? Mennyi idősen volt először?
Ez a téma engem is foglalkoztat,mert a szűk család átjön,ha van valami,de barátok nem igen járnak ide.Sok nem is nagyon van. Viszont a lányom ovis lett és remélem egyhamar nem hívják sehova és ő se igényli,hogy jöjjenek a barátok egy zsúrra.
Én magam szégyenlem a lakókörnyezetünket/lakhelyemet.
Nem azét mert kicsi,hanem mert nincs víz,nincs semmi,csak villany.
Már csak 1-2 év és remélem költözünk.
Nálunk baráti körben több kb egyidős gyermeke van- és velük szoktuk a gyerekek szülinapi zsúrjait is megünnepelni. Mind a három gyerekem szülinapját megünnepeltük már az 1-től kezdve- de állandó a létszám.
A legnagyobbik most nagycsoportos az oviban, és mivel nagyon sokan meghívták őt is már szülinapba, így márciusban ha lesz neki, akkor az ovisoknak tartunk egyet külön- de játszóházban. Mi vidéki nagyvárosban élünk itt nem olyan nagyon drága ez- eleve egy helyre lehet csak menni.
A gyerekek szülinapjai sem szoktak óriási nagy bulik lenni- azaz készítek szendvicseket és egy cukrász ismerős viszonylag olcsón megcsinálja a tortát. De le vannak ültetve, énekelnek nekik a gyerekek- vesrmondás- egy kicsit róluk szól a nap. Nagyon örülnek neki. Mi szülők is jó társaság vagyunk- szóval jó kis délutánok szoktak lenni.
Hát nekem az véleményem, hogy ez a zsúros dolog tényleg elfajult lett már.2 évesen rendeztünk neki 3 kisgyereket hívunk szüleivel,de igazából csak azért,hogy visszaadjuk a meghívást,mert mindegyik kisgyereknél voltunk.
Sok pénzbe és munkába került és igazából a kislányom is pici volt még hogy értékelje.Most 4,5 éves,tavaly az oviban volt tortázás 4 éves szülinapján.Jövőre lesz márciusban 5,és voltunk már zsúrban,vannak kis barátnői is,biztosan örülne is neki,de a lakás nem alkalmas rá,nem beszélve arról,hogy akkor még nagyon pici lesz a tesója,és játszóházba vagy egyéb helyen meg nincs módunkban tartani.az azért nagyon sok...Ellenben azért a szűk családdal(nagyszülők,testvérek,mi)minden évben megünnepeljük szülinapját,névnapját.
Sztem ez csak rajtad áll, biztos megvan az okod, hogy nem akarsz, megértem..
de én pl. olyan vagyok, hogy baromira nem akadok ki semmin, és egy ilyennél nem is várnámel, hogy nekem is szervírozzál, vagy akármi...
a lányom is most lett ovis, eddig nem, de jövő szülinapjára sztem már csinálunk egy kisebb, max. 3gyerek+anyukás bulit.
Ajándékozást minimálisra szorítom majd, nem akarok ilyenbe belemenni, hogy ki visz-hoz nagyobb-drágább ajándékot, de egy kis apróság, vagy saját készítésű valami okés.
Lesz egy torta, meg ropi, pl. kókuszgolyó, tea, aztán annyi. és csak olyat hívok meg, akinek az anyukája hasonló laza, mint én, nem akarok szorongani ezen...
De hallottam olyat is, hogy a játszón tartottak délután egy kis összeröffenést...:-)) az is tök jó ötlet sztem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!