Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bűntudatom van, hogy nem...

Bűntudatom van, hogy nem hiányoznak a gyerekek?!

Figyelt kérdés
Érzem,hogy keveset foglalkozom velük és ha nincsenek itthon sem hiányoznak. A munkámból adódóan néha du.-ra le kell "passzolnom" őket. Tegnap este óta nincsenek itthon (nem első eset),mert kérték,hogy had aludhassanak ott ahol vannak. 4 és 6 évesek,elevenek és ha itthon vagyunk együtt,nem érzem,hogy terhemle lennének,de már egyre kevesebbet ülök le velük játszani. Magamtól már alig megyek oda hozzájuk,hogy játszunk-e vmit,ha ők kérnek se mindig megyek. Lelkiismeret furdalásom van,hogy nagyon elhanyagolom őket és visszafordíthatatlanul elrontom az egészet. Az meg hogy nem hiányoznak...kiborít. Eszembe jutott,hogy ha tartósan nem lennének velem,akkor se hiányoznának-e?! Nagyon rossz érzés!
2016. márc. 26. 12:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Eltelt 4 év! Ma megint megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy baj-e, hogy nem hiányzik eszeveszettül a gyerek?! Lassan 2 hete nincs itthon a 8 éves fiam. És nem kaparom a falat. Beszélünk mindennap, még ő is maradna pár napot. Néha tök érzéketlennek érzem magam emiatt, pedig imádom mindkét gyerkőcömet. Tudom,hogy biztonságban van és jól érzi magát. Nem fosztom meg ettől. De mégis baj lehet velem?
2020. aug. 1. 00:09
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Fura mindenesetre. 2016-ban, amikor kiírtad a kérdést, 3 éves volt a kisfiam, 1 éves a kislányom. Bizony, eltelt 4 év. A most 7 éves kisfiam most alszik először több napot az egyik mamánál nélkülünk és a húga nélkül (a tesójával már aludt ott, akkor működött a dolog). Nagyon hiányzunk Neki. Ma reggel már pityeregve hívott föl, hogy szeretne hamarabb hazajönni, mint ahogy megállapodtunk. Szinte ölelte a laptop képernyőjét, annyira szeretett volna megölelni engem. És nekem is őrülten hiányzik. Sokszor azon kapom magam, hogy a kisfiamon merengek, vajon mit csinálhat a mamánál. A kislányommal kapcsolatban is pont így éreztem, amikor egyedül nyaralt a mamánál. Kölcsönösen nagyon hiányzunk egymásnak, és ez így van rendjén. Még egy 7éves is olyan picike, természetes (és szükségszerű is), hogy hiányolja a családját.

Valóban vmi nagyon fontos és ösztönös érzés hiányzik belőled, kérdező. Ez csak azért baj, mert ezt a sivár lelkületet adod át a gyerekeidnek, akik majd szintén képtelenek lesznek ragaszkodni a gyerekeikhez. És a generációk görgetik maguk előtt ezt a terhet.

2020. aug. 1. 23:50
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekeink minden nyáron 2x2 hétig a nagyiknál vannak. Hát bizony mi sem kaparjuk a falat a férjemmel. Csend van, nincs esti idegbajos rutin, lehet spontán esti programokat csinálni, kora este leülni filmet nézni. Mi nagyon szeretjük ezeket a szabadnapokat. Pedig szeretjük őket, jó, hogy vannak, élvezem a kisgyerekes szülőséget, játszunk együtt, van sok puszi, ölelés. De ez a 4 hét nyáron a jól megérdemelt szabadságunk az egész évi munka után. :)
2020. szept. 17. 15:48
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudom, hogy jó helyen vannak, én se zavartatom magam. Pl nagyszülőknél vannak, tudom, hogy mindig jól érzik ott magukat, szüleim vigyáznak rájuk, jól elvannak. Így nem aggódok, lefoglalom magam, aztán ha jönnek, persze örülök nekik, de pár külön töltött napból nem csinálok ügyet. Ha hetekre/hónapokra mennének el valahova, akkor biztos hiányoznának már, de 2-3 napból vagy 1 hétből nekem még nem lesz dráma. De én mindig is ilyen voltam, engem az se zavar, ha a férjemet nem látom egy hétig vagy nem találkozok szüleimmel mondjuk 2 hónapig, mert úgy jön ki a lépés. Persze mindig jó újra látni őket, de a köztes időt eltöltöm mással.
2020. szept. 17. 18:25
 15/15 anonim ***** válasza:
A szeretet kifejezésének több módja van. Ismered a szeretetnyelveket? Ha nem, írd be gugliba. Neked lehet, hogy nem a minőségi idő a szeretetnyelved, mint ahogy a fiadnak sem. Hanem mondjuk a szívességek, vagy az ajándékozás.
2020. szept. 17. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!