Háromgyerekes anyukák (kis korkülönbséggel)! Hogyan alakult ki az új napirend a hárommal?
Nemrég született a harmadik gyermekünk, és tele vagyok félelmekkel. Rettegek, hogy el fogom hanyagolni a "nagyokat" (4,5 a legnagyobb), hogy megsínylik az állandó szoptatós, virrasztós időszakot mert sokszor kell nemet mondanom és biztosan türelmetlen leszek. Segítsetek kérlek Ti hogyan oldottátok meg, hogy a nagyokkal is eleget foglalkozzatok? Hogyan altattok délben ha mind otthon van? Szoptatás alatt tudtok velük is játszani, mesélni?
És végül mikor éreztétek, hogy beállt az új napirend és működik?
Egyelőre nagyon tartok a jövőtől, a Férjem még itthon van velünk, de mi lesz amikor visszamegy dolgozni. :(

Többnyire reggeltől estig egyedül voltam velük én is. A nagyok még nem voltak 3 évesek (ikrek), mikor a kicsi megszületett. Sokat és hosszan szopizott a kistesó, tényleg ez a legnehezebb. A nagyoknak is szükségük volt még rám, a szobatisztaság rendkívül nehezen haladt, szinte sehogy. Tutira akkor kellett mindig wc-re menni, mikor a kicsi szopizott, akkor baba le, baba ordít, aztán mellre vissza... rémálom!
Fontos egyszerre altatni mindhármat. Nálunk a nagyok egy szobában vannak, altatáskor ott szoptattam a kicsit, közben meséltem, énekeltem, a nagyok feküdtek az ágyaikban. Nagyon sok türelem kell hozzá. Este is mindig együtt kell őket altatni.
Meg azt csináltam, hogy míg a babával foglalkoztam, a nagyokhoz beszéltem, pl. pelenkázáskor, öltöztetéskor, és mindenhol mindig ott lehettek, mindenben részt vehettek. Ettől függetlenül kialakul a féltékenység, sőt, nálunk agresszívak is lettek egy időre. Megdobálták a látogatókat, stb., az kemény időszak volt. :(
Úgy intéztem a dolgokat, ha tehettem, hogy a látogatók jöjjenek akkor, mikor a baba még alszik, így a nagyokat látják először, velük foglalkoznak, stb, és csak utána a babával. Ez némileg segített.
Kitartás, az ember nagyon ügyes és kreatív, s persze erős tud lenni, ha muszáj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!