Milyen napirend szerint élitek a mindennapokat otthon kedves anyukák?
Lassan 2 éves lesz a kisfiam :)
6-fél7 kel az egész család - reggeli
8-kor: elmegyünk sétálni, bolt, posta, gyógyszertár, ami kell
10-kor hazaérünk, tízórai.
12-ig otthon játszunk, mindenféle beltéri játékot (de ez is elég aktív nálunk, akadálypálya otthoni eszközökkel, pl. székre fel, ágyra le, szék alá, stb. szóval megmozgatom)
12-kor ebéd (előtte este főzöm, és a hűtőben van, csak melegíteni kell)
fél 1 után megy aludni, alszik fél3-3ig. Ekkor én pihenek, olvasok, tanulok, filmet nézek, mikor-mit.
Mikor felébredt, akkor uzsonnázunk, és megyünk le a játszótérre. Ott csatlakozik apa munka után.
Én előbb eljövök onnan, megcsinálom az otthoni tennivalókat, gyors takarítás, gépek bepakolása, mosás, mosogatás, stb.
18:00kor kezdem a főzést (most épp lazsálok, mert fő magától :D), és 19:00kor vacsora, addigra mindenki hazaér, megmosakszik és az asztalnál vár. Eszünk együtt, majd apa fürdet, majd mi is fürdünk, szülők.
8-fél9 között altatás, legkésőbb 9re alszik.
Ekkor a férjemmel filmet nézünk, vagy ő játszik valamit, én olvasok, legkésőbb fél11kor lefekszem aludni.
Nagyobb takarítás hétvégére esik, általában szombatra, akkor ketten csináljuk, a kisfiam a székben ülve "drukkolok" és játszik valamivel közben, nézi ahogy fel-alá mászkálunk és egy-másfél óra alatt végzünk ketten mindennel :)
Várandós vagyok, ezért annyira nem hajtom túl magam, én is tudom. :) De nekünk ez így nagyon bevált.
2,5 éves a lányom
9 körül ébredünk, én kávézok, ő megissza a tejét, utána 10 körül elkezdek edzeni, ez 11-ig tart, addig ő laptopon rajzfilmeket néz a szobájában.
Utána eszik, majd lemegyünk sétálni a kutyával 1-2 óra hosszat.
Hazaérve szintén eszik, majd lefekszik aludni 2-fél 3 körül, az ágyban van fél 5-5-ig.
Utána szintén eszik, majd megint levisszük a kutyát 1-2 óra hosszára.
8-fél 9-kor jövünk fel, fürdik és alszik fél 10-10 körül.
Főzni, takarítani, mosogatni általában akkor szoktam, ha ő is ébren van, amikor alszik, én is kikapcsolódom, pihenek, netezek, olvasgatok.
Egyedül nevelem segítség nélkül, így ennyi szabadság jár nekem is :)
az én fiam lassan egy éves lesz.
sajnos napirendben van még a hajnali 3-5 között kel enni és alszik még 7-8ig. akkor megint eszik (reggeli) majd általában itthon játszunk, bekapcsolom a tv-t ami őt neki nem nagyon érdekli de annyira el van egyedül sokszor hogy én unatkozok :) tehát a tv nekem van. 10körül tízórai és alvás. kb délig alszik, én addig pakolok, főzök...délben kel fél 1körül ebédel, utána megint játszunk itthon, majd 3körül megint alszik egy 1.5-2órát. mondjuk hogy 5kor kel. uzsonnázik, majd kimegyünk az udvarra vagy sétálni 1.5-2órát. 7-fél8kor fürdéshez készülödünk addig beteszem a kiságyba és kapcsolok neki m2-n mesét, azt fürdés vacsi és 8kor már alszik.
90%ban ilyen egy napunk kb 3-4hónapja, néha napközben is megyünk sétálni, ha úgy kell ügyeket intézni, de akkor fürdés előtt csak kimegyünk az udvarra, de ma reggel 8tól kb fél10ig sétáltunk, orvoshoz, boltba stb....tehát ma 2x 1.5órát voltunk kint.
nekd mia napireded?
nekünk két ygerekünk van 2 éves lányzó és 5 éves nagylányzo
kezdettöl fogva a nagyhoz igazitottam a kicsit hiszen angy ovis, nem lehett volna forditva semmiképp
reggel 6 kor a kicsi ébred ekkor már én is fnet vagyok megyünk a konyhába játszani
7 kor anagy is felkel öltözködünk, mosakodunk
(hanincs ovi) akkor 8 kor reggeli
ha van ovi ovodába viszem 3 ig ott van
hazjövünk megreggelizünk
eljátszik fél 11 ig egyedül általában addig tanulok
megfözzük az ebédet eszünk
13 ora körül alvás kb fél 3 ig
mehetünk az oviba a nagyért
sjanos játszotér ebbe a falua nincs ami szégyen is
igy hazajövünk elmegyünk fagyizni
bent vagy kint játszunk az udvaron 6 fél 7 ig amig apuka nem jön
vacsora
8 körül fürdés változo vagy hogy 9kor van fürdés mert közbe hallgatnom kell az elöadást a neten
tanulok
legkésöbb este 9 kor fürdés
fél 10körül kidölnek
kicis éjjel 3 szorbizti felkel sjanos
a nagy meg végig alszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!