Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan éritek el, hogy a...

Hogyan éritek el, hogy a boltban ne akarjanak mindent megvetetni a kisgyerekeitek?

Figyelt kérdés
2016. márc. 17. 12:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
47%

Soha nem engedtem, hogy könyörögjön valamiért a boltba.

Eleve pénzem se lenne ezeket finanszírozni, így elejét veszem a dolognak és nem engedek a "követeléseinek".

3,5 éves, néha mondja valamire rámutatva, hogy vegyünk olyat is, de mondom, hogy nincs rá szükségünk és kész.

Általában listát írok mit kell venni, így neki is azt mondom, csak azt vesszük meg, ami a listán van.

Remélem később se fog nagyon hisztizni édességért, vagy játékért, mert sokszor muszáj őt is magammal vinnem a boltba, de anyagilag nem bírnám ha neki is vásárolgatnék mindenféle vackot.

2016. márc. 17. 14:18
 12/18 Imre777 ***** válasza:
Nem csináltam gyereket.
2016. márc. 20. 02:46
 13/18 anonim ***** válasza:
Most mi van, akinek nem hisztizik a gyereke, mert már az elején megnevelte, annak a válasza nem hasznos? Basszus, leírtam én is, hogy hogyan értem el, csak nem akkor kezeltem a problémát, amikor már kialakult, hanem eleve megelőztem. Bocs, hogy egyesek erre nem voltak képesek, ez már ne az én hibám legyen.
2016. márc. 20. 10:08
 14/18 Gyula1.0 válasza:

A reklámok teszik őket észnélküli vásárlókká. Mert egy reklám csak azt mondja, hogy "vedd meg ezt". De sok sok reklám már azt mondja, hogy csak akkor lehetsz boldog, ha mindenfélét vásárolsz. És a ha reklámokon nő fel valaki, akkor azt hiszi, hogy azért él, hogy vásároljon.

Az én gyerekeim mindent felvételről néztek, és a reklámokat átléptettük. Így piszok jól kivontam őket a tömeghipnózis alól. Ez működött! :)

2016. márc. 21. 09:27
 15/18 anonim válasza:
Engem anno csak simán nem vittek boltba, és bevált
2016. márc. 21. 18:54
 16/18 anonim ***** válasza:

Kezdettől az volt, hogy ha jönnek a boltba, egy dolgot választhatnak, azok közül, amit engedek nekik. A nagyobbak ma már beérik azzal, hogy ők választják a felvágottat, sajtot, esetleg kalácsot kérnek zsemle helyett, vagy gyümölcsjoghurtot. Amelyik gyümölcsőrült, néha kér gránátalmát, vagy pomelót, kb. havonta 2x. A kicsik meg rendszerint 2 dl-es almalevet, vagy egy túrórudit szoktak kérni. Ezek olyan dolgok, amiket amúgy is megvennék nekik.

Nem mondom, néha megy az alkudozás, hogy ezt vagy azt pluszba, néha úgy látom, hogy egyszerűbb megegyezni abban, hogy jó, de akkor x napig nincs semmi. Nem jönnek mindennap a boltba, csak ha nagyon muszáj. A férjem vásárol este hazafelé jövet, én csak akkor ugrom ki, ha valami nagyon fontos kimarad.

Ja és persze a kapott cuccokért cserébe segítenek a hazacipekedésben egy bizonyos kor fölött.

2016. márc. 22. 12:35
 17/18 anonim ***** válasza:

Ma már a VC-be menés is meg-van regulázva !!

Pedig milyen jó lenne a régi módszer és egy pofonnal

el lenne intézve a hisztis gyerek..

2016. márc. 23. 14:00
 18/18 anonim ***** válasza:

Nálunk sose volt ez a boltba megyünk ezért kapok valamit követelőzés. A páromnál sem gyerekkorában. Most várjuk első babánkat. Hát kíváncsi leszek, hogy működik ez. Ha bemegyek a boltba 3 zsemlyéért és 10 deka szalámiért akkor remélem tényleg csak ezzel fogok kijönni. ;)

Mert látom sajnos a rossz példát. Ismerek olyat aki 13 éves gyereket inkább nem visz magával vásárolni ha nincs felesleges pénze mert biztos, hogy kihisztizik magának valamit.

2016. ápr. 20. 02:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!