Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan éritek el, hogy a...

Hogyan éritek el, hogy a boltban ne akarjanak mindent megvetetni a kisgyerekeitek?

Figyelt kérdés
2016. márc. 17. 12:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
80%
Megbeszelem vele boltba indulás előtt, hogy egyvalamit valaszthat
2016. márc. 17. 12:16
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Mint az első! Illetve ha menet közben mást szeretne, lehet de csak úgy ha kicseréli azt amit választott. Csak egyet lehet és csak azt amire anya, apa rábólint. Nem szokott ebből gond lenni.
2016. márc. 17. 12:20
 3/18 anonim ***** válasza:
80%
ugyanígy. Igaz, mire elérünk a pénztárig, addig vagy 6x cseréli le a kezében lévő dolgot, és szaladgál ide-oda.
2016. márc. 17. 12:25
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban igyekszem gyerek nélkül vásárolni, nekik is csak nyűg, én is lassabban haladok, ha jönnek.

Ha ez nem megoldható, akkor úgy, mint az előttem szólók, 1 dolgot választhat, olyat, amire én is rábólintok.

2016. márc. 17. 12:31
 5/18 anonim ***** válasza:
Soha nem volt opció, hogy mindent megkapjon, így nem is követelőzik. Szokott választani egy-két dolgot (kinder, keksz), de mindig van egy határ, ami felett azt mondom, hogy jó, kérheted, de akkor egy valamit visszateszünk a polcra. Tehát kiválaszthatja ő magának, amit kér.
2016. márc. 17. 12:38
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem írták :-) Választhat egyet.

Ettől függetlenül még bepróbálkozik, ha rossz napja van akkor hisztizik is sajnos, mondjuk félévente 1x. De sosem engedek neki.

2016. márc. 17. 13:11
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ugyan ez, mindig csak egyet választhat. Ha hisztizik több mindenért, akkor megmondom neki hogy vagy megmarad 1 mellett vagy 1-et sem veszünk, de ilyen eset nagyon ritkán van.
2016. márc. 17. 13:13
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi szerencsések vagyunk, sosem követelőznek. Egyszer fordult elő, hogy a pénztárnál kértek egy nyalókát, amit meg is kaptak, de azon kívül nem szoktak.
2016. márc. 17. 13:26
 9/18 anonim ***** válasza:
Míg kicsi volt, nálunk is az "1 dolgot választhatsz" játszott. Most már 6,5 éves, nem szabok határt, de csak azért, mert van, hogy hetekig nem kell neki semmi, aztán ha mégis eszébe jut valami, akkor 3-4 dolgot is vesz magának (pl. tegnap vett egy üveg kubu vizet, egy kis csomagos kinder schoko bons-t, és egy csomag Zizit, előtte múlthéten csütörtökön kért süteményt a bolt melletti cukrászdából).
2016. márc. 17. 14:07
 10/18 anonim ***** válasza:
37%

9 év alatt még nem volt ilyen gondunk. Eleve nem szoktattam hozzá ahhoz, hogy minden boltbamenésnél kap valamit, meg hát amikor abban a korban volt, hogy már nyúlkált a neki tetsző dolgokért, de még nem lehetett vele megértetni, hogy nem kaphat meg mindent, akkor bevállaltam azt, hogy egyszerűen csak nemet mondok, és ha sírás van, hát sírás van. De nem sok ilyen alkalom volt, talán egyszer nézett ki magának egy nagy macit, azt akarta nagyon megszerezni, olyan 9-10 hónapos lehetett, akkor volt egy kis sírás, de mire kijöttünk a boltból már el is felejtette.

Később meg a többiek által is alkalmazott, "egy valamit választhatsz" módszert alkalmaztam, de olyan is volt, hogy megmondtam előre, most csak egy tejet veszünk, semmi mást, úgyhogy ne nézzen magának semmit, csak beszaladunk, és jövünk is ki.

2016. márc. 17. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!