Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem szólnak a tanárok?...

Miért nem szólnak a tanárok? Úgy érzik ez tabu? Vagy nem az ő dolguk? Lusták? Te mit tennél?

Figyelt kérdés

Unokahugom tegnap mesélte, hogy a fiú osztalytársai közül néhányan mutogatják a füyijüket /negyedikesek/. Kérdeztem, szóltak e a tanároknak, azt mondta Igen, de nem szólt rájuk senki. Kérdeztem, anya tudja e, igen, tudja, de nem szól szülői értekezleten.

Amikor én hetedikes voltam, a fiúk akkor is ezt csinálták, sőt volt aki óra alatt maszturbált.

Nekem is van egy pici fiam. Sztem ha ő idáig eljut, akkor nem akarom homokba dugni a fejem. Ha a kislányokkal meg lehet beszélni a mensest, a fiúkra miért kéne rahagyni? Talán azt gondolják a tanárok, igen, ez tök normális, így fejlődnek, nem kell ezzel foglalkozni? Esetleg ez ciki, inkább csináljunk úgy, mintha semmi sem történne?

2016. febr. 12. 09:43
 1/4 anonim ***** válasza:
97%

Tapasztalataim szerint teljesen pedagógusfüggő, hogyan kezelik ezt a dolgot.

Nálunk már első osztályban előjött a magamutogatás a fiúk részéről. Tornaóra előtt öltöztek, és több kisfiú mutogatta magát. A mi tanító nénink (szuperjó, nagyon szeretjük) az egész órát arra szánta, hogy közösen, osztályszinten megbeszélték a dolgot. Többet tudomásom szerint nem is fordult elő. (Igaz, a lányom panaszkodott, hogy emiatt elmaradt a tornaóra.)

Ismerősöméknél, másik iskolában nagyjából ugyanebben az időben fordult elő ugyanilyen eset. Anyuka mesélte, hogy ott a tanító beírt az érintett fiúk ellenőrzőjébe, gyakorlatilag áttolta a szülőkre a problémát. Azok meg vagy foglalkoztak vele, vagy nem, mindenesetre nem történt érdemi változás.

Én örülök, hogy nekünk olyan tanító nénink van, aki nem kezel semmit tabuként, és minden felmerülő gondot közösségi szinten kezel! (Ugyanígy a lopást, hazugságot, verekedést - mindent!)

2016. febr. 12. 09:49
 2/4 anonim ***** válasza:
70%

egyet értek veled kérdező. sok szülő inkább hallgat az ilyen témákról. pedig igenis el kéne magyarázni a fiúknak, hogy ilyet miért nem szabad csinálni stb...

bár én lány vagyok, de emlékszem, hogy voltak óvodatársaim akik mutogatták így magukat. hát baromira nem voltam kíváncsi rá, csakúgy mint a többi társunk. egyértelűen a szülő hibája, hogy nem tudja/nem akarja megbeszélni ezt a gyerekével..nyilván a pedagógus is beszélhetne velük, de nem teljesen az ő feladata lenne ez.

amúgy nálunk általánosban volt lány is, aki mutogatta a fiúknak magát.(kb negyedikben). rá két évre már nem volt szűz. azóta már felnőttünk , most luxusprosti. őt sem hiszem, hogy túlzottan nevelték volna a szülei otthon.

nekem még nincs gyerekem, de biztos,hogy beszélgetni fogok vele ilyen témákról+átadni neki egy normális értékrendet.

2016. febr. 12. 10:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha a tanár és a szülő is hárít és becsukja szemét-fülét,akkor nem oldódik meg a probléma!Önmaguktól nem jönnek rá a gyerekek,hogy ez nem oké,sőt még inkább heccnek veszik az egészet.És a legfőbb gond az (én azt gondolom) hogy egy 4. osztályos fiú már nem az óvodás,3 éves kisgyermek kategória.

A fejlődésük,felnőtté válásuk része a szexualitás és az,hogy megismerjék a testüket,ez teljesen normális...és fontos dolog!DE nem egy egész osztály előtt!

2016. febr. 12. 12:54
 4/4 anonim ***** válasza:
63%
Másodikos voltam amikor mutogattam a bugyimat a fiúknak (jelenleg nincs rá értelmes magyarázatom, így utólag szégyenlem, de azóta normális lettem :D ), a lányom szóltak az ofőnek aki behívta a szüleimet és otthon megkérdezték hogy jól vagyok-e, nem tudom hogy az ofő mit mondott nekik de anyuék sem azzal kezdték hogy miért mutogatod magad, inkább kérdezgettek hogy hogy vagyok, hiányzik-e valami, hogy érzem-eleget foglalkoznak-e velem stb... Szóval nálunk szólt a tanár és szerintem szóljon is. Nem feltétlenül kell ebből nagy ügyet csinálni, nem kell a gyereket lekapni a 10 körméről ezért de egy normális otthoni beszélgetés biztos nem árt.
2016. febr. 12. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!