Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ennyire nem figyelenek az...

Ennyire nem figyelenek az iskolában a kicsikre a tanárok?

Figyelt kérdés

Keresztlányom most 1. osztályos, valamelyik nap pont az iskolánál mentünk el mikor épp szünet volt, a gyerek meg kint szaladgált sapka és sál nélkül, elég hideg volt, az tanárnéni nem szól rájuk,hogy öltözzenek fel rendesen?

Tegnap mama járt a sulinál a ygererek ugyanúgy nem volt felöltözve.Vagy ez már nem tartozik a tanárnéni feladatai közzé,hogy emiatt a gyerekekre rá szóljon.

Persze ennyi idősen már magától is felöltözhetne, fel is öltözik csak rá kellenne szólni,otthon is mindig szólitgatni kell a sapka és a sál miatt,hogy vegye fel, mert nem szereti de ha rászólnak, fel veszi.

2012. jan. 18. 08:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van. Én is pont ezen szoktam kiakadni , hogy se sapka se kabát egy szál pulcsiba van a gyerek az udvaron.

Denálunk olyan is van hogy megyek érte délután és a délutános tanárnőnek fogalma sincs hogy hol van a gyerekem :-S nekem kell megkeresni.

2012. jan. 18. 08:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos sok tanár nem figyel a gyerekekre.

Nálunk is sűrűn előfordul ez a helyzet.

Délután mentem a gyerekért az osztályába, Bekopogok, gyerek sehol, kérdem a tanárnénit hol találom, ő nem tudja, nézzem meg a könyvtárban.. elcaptatok a könyvtárig.. bekopogok.. kérdezek a gyerek felől.. ő nem tudja nézzem meg fent az emeleten... megyek fel az emeletre... bekopogok.. tanár úr nem tudja ott nem jártak a gyerekek, nézzem meg talán az udvaron... na itt már eléggé idegesen megyek le a lépcsőn, ki az udvarra... megkérdezem az első tanárt akit látok hogy az x. osztály gyerekei merre vannak az udvaron (mert óriási a terület/fás/játszóteres stb.)... ő nem tudja.. valahol keressem meg. Na mire végigpásztázom az udvart nagy nehezen ki is szúrom a tömegben a gyerekem. Végre, megvan. már csak az iskolatáskát kell összepakolni (mert valahogy az nekik mindig elmarad-- nem tudom de úgy emlékszem annak idején az én időmben vége volt a napközinek, iskolatáska összepakol és mindig egy kupacon maradtunk tanár néni szárnyai alatt, sosem volt hogy hajkurászni kellett volna engem).

Minden délutánom ilyen idegbajjal telik, mert már előre felhergelem magam hogy hányadik helyen fogom megtalálni a gyereket...

De a tanárok soha semmit nem tudnak, és sosem érnek rá semmire, a gyerekekre figyelni meg pláne nem.

2012. jan. 18. 08:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Akkor úgy látom nem egyedi este,hogy sajnos a tanárok nem foglakoznak a gyerekkel. A másik amit még kérdezni akartam,hogy nálatok ,hogy van reggel, mert itt úgy működik,hogy 7:45-ig nem lehet bemenni az iskola épületébe, tehát ha egy gyereket az anyukája mondjuk odavisz hétkor(mert máshogy nem tudja megoldani) akkor becsengetésig ott kell álldogálni a gyereknek az udvaron, akármilyen hideg is van, persze kell a friss levegő, de nem feltétlenül, reggel kéne a álldogálni háromnegyed órát a hidegben,miküzben a tanárok meg benzt vannak a jó melegben, és a gyerekekre meg senki nem figyel.
2012. jan. 18. 09:13
 4/7 A kérdező kommentje:
este= eset
2012. jan. 18. 09:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Na, ezen én fel vagyok háborodva!

Ez ellen a szülők tudnának tenni, beszélni kell a szülői munkaközösséggel és leülni az igazgatóval! Mi az hogy kint fagyoskodjanak a gyerekek 7.45.ig?????!!!

Nálunk nincs ilyen, ha 7-kor megy a gyerek akkor is mehet az osztályba.

2012. jan. 18. 09:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Az a helyzet,hogy ezt arra fogják, hogy mivel a gyerekek nem hordják haza a könyveiket,meg a táskát sem muszáj minden nap haza vinni, ezért volt,hoyg eltűntek dolgok, és ,hogy megelőzzék az esetleges lopásokat, így a gyerekek nem mehetnek be, mondjuk nem hiszem,hogy iylen kicsi gyereknél fordult volna elő.
2012. jan. 18. 09:28
 7/7 anonim ***** válasza:

H.lye kifogás!

Ha lenne ügyeletes tanár aki kint drosztol a folyosókon akkor megelőzhető lenne hogy illetéktelen menjen be egy osztályba is. csak hát... sírni mindig tudnak a tanárok, meg kifogásokat keresni...

Egyébként meg a lopásokat nem hinném hogy a kicsik követik el...

Én nem az a p.fát befog szülő vagyok. Ami nem tetszik azt szóvá is teszem!

Első osztályos volt a lányom amikor egy 7.-es vagy 8.-os (már nem tudom) folyosóügyeletes fiú szünetben ráordított elég csúnya hangnemben és jelzőkkel hogy húzzon ki az udvarra. A lányom épp másolta le a füzetébe a táblára írtakat, kicsit lemaradt órán. Ugye náluk az a szabály hogy minden szünetben (kivéve ha szakad az eső) kint kell levegőzniük az udvaron.

Úgy megijedt a lánykám hogy csapot-papot otthagyva futott ki. Aznap este már sírva mondta hogy fél attól a fiútól és nem akar többé suliba menni.

Másnap kora reggel már az igazgató irodájában kezdtem a napot, kértem a segítségét ebben az ügyben. Ahogy mentem vissza az osztályba megnyugtatni a lányom és elköszönni tőle, kifelé menet már láttam is hogy az igazgató úr azzal a fiúval beszél a folyosón. Aznap délután hallottam a tanárnénitől, hogy azonnal leváltották az ügyeletből a fiút, nem mehetett a kicsik osztálya felé.

Bár az igazsághoz hozzátartozik hogy persze hogy nem vesznek az iskolában félvállról, hisz az első közt vagyok akire bármilyen rendezvényen bármikor számíthatnak. Ha gyerekprogram van, beülök és nálam is barkácsolhatnak a gyerekek, ha sütit kell sütni sütök, ha sütit kell árulni ott vagyok, ha osztálybulira kell bevásárolni én vagyok mindig akit befoghatnak,ilyen bulikkor a párommal főzünk a gyerekeknek stb.

2012. jan. 18. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!