A gyermekem 3-éves (fiú) nem beszél sokat ennek mik lehetnek a hátrányai az iskolában?
Szia. Én nem vagyok szakértő,de saját példával tudok előhozakodni. A férjem 3 éves koráig egy szót sem beszélt. Azt hitték, hogy szellemi sérül. Aztán egyik napról a másikra megeredt a nyelve. Nem szavakat kezdett mondani, hanem egybefüggő mondatokat. Csak csodálkoztak, hogy milyen értelmes lett egycsapásra. Vannak gyereket (főleg a fiúk, náluk ugyanis nincs olyan erős az emocionális érzék, ami a kommunikációhoz elengedhetetlen), akik csak figyelik a környezetet és kivárnak, amíg biztosnak nem érzik azt, hogy eljött az ideje a beszédnek. Szerintem kár ilyen dolgokon töprengened, mert attól nem lesz se jobb, se rosszabb! Mellesleg a férjem egy igazi zseni :). Nemhogy hátránya nem volt soha az iskolában, de szinte már unatkozott.
NE aggódj! Biztosan szép, okos értelmes fiad van!
Mellesleg gratulálok a babához!
Minden jót kívánok Nektek!
Üdvözöllek!
Kérlek, pontosítsd, hogy mit jelent a "nem beszél sokat", és milyen terápiában részesíti a logopédus, továbbá, hogy pszichológus vizsgálta-e és milyen eredménnyel.
Ezek nélkül az információk nélkül nem lehet válaszolni a kérdésedre.
Adrienn (gyógypedagógus-logopédus vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!