Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogos a hiperaktív gyermekek...

Jogos a hiperaktív gyermekek szülője felé irányuló harag, számonkérés a tanárok, más szülők részéről?

Figyelt kérdés

Olyan esetben kérdezem amikor a szülő fejlesztésekre ,szakemberekhez hordja a gyermeket ,megteszi a tőle telhetőt,nevelési könyveket olvas a témáról igyekszik megoldást keresni arra,hogy javulhason a helyzet.

A szakemberek amikor rákérdeztem,hogy nem lenne e jobb speciális iskola a gyermek nyugtalansága ,mozgékonysága miatt azt mondták,hogy szó sincs itt olyan fokú problémáról,hogy speciális iskola kellene,hiszen nagyon értelmes a gyerek és pár év múlva alábbhagy a túlmozgásosság,akkortól nem zavarja a többieket.

Mit kezdhet a szülő iskolás gyermeke tanórai folyamatos bohóckodásával ,állandó mozgáskényszerével amivel megzavarja a többi gyermeket és a tanítónénit .

Magatartást leszámítva,nagyon jó tanuló gyermekről van szó .

Úgy érzem mindenki tőlem várná a megoldást,én úgy érzem ami tőlem telt megtettem,megteszem.

2012. jún. 20. 16:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Termeszetesen nem jogos. Kivulallok nem tudjak, micsoda kuzdelem a szulo szamara nap mint nap. Annyit latnak, hogy "neveletlen", es konnyebb itelkezni,

mint megerteni. Az emberek 90 %-a nem is ismeri (el) a hiperaktivizast.

2012. jún. 20. 16:28
 2/3 anonim ***** válasza:

a tanárok nicnsenek felkészülve a problémás gyerekekre. keresztfiamra ráfogták hogy rossz meg hiperaktív, gyógyszerek tönkretették a máját is...aztán 6 év után derült ki hogy nem rossz és hiperaktív "csak" autista!! a tanárok azt mondták: jah, nem voltunk mi felkészülve ilyenekre.

egyébként azt vallom jó ha egészséges társaihoz jár egy gyermek, mindaddig míg nem zavarja az órát annyira hogy társai rovására menjen. azon kívül ezek a gyerekek speciális tanítást igényelnek, amik nem annyira kötöttek mint egy normál iskolában és leginkább HOZZÁÉRTŐ tanárokkal!

2012. jún. 20. 23:12
 3/3 anonim ***** válasza:
Én arra gondolok, érdemes lenne (a te kisfiad érdekében) tájékozódni valamilyen módon, hogy hol van számotokra elérhető közelségben olyan "normál" iskola, ahogy a pedagógusok felkészültsége, hozzáállása megfelelő szinten van... Az hagyján, hogy neked panaszkodnak, mert le kell tojni, tartani kell a hátadat a gyerek érdekében, de nyilván őt is hibáztatják, okolják amiatt, hogy "rosszul viselkedik", és gondolom, ez nem tesz neki túl jót...
2012. jún. 21. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!