Miért nem szólnak a szülök a gyerekeikre üzletekben, tömegközlekedési eszközökön?
nem csak ilyenek vannak
vannak normális anyukák,akik igenis rászólnak,nevelik a gyereküket
nem tudom neked van e gyereked,és tudod e,mi az a dackorszak?
Egy két-három éves csak azért is csinálni fogja, mindegy hányszor szólnak rá. Sőt a fiam pl most nagyon "lázad".
Aki hozzászokott már a gyerekekhez, azt ez nem zavarja, sőt még nekem mondják, hogy nem baj ha összetaperolja a sütispult üvegjét. Amúgy ha letörném a kezét akkor is meg akarná mutatni melyik sütiket kóstolná meg. Ha meg pl. felemelem... egy erősebb hisztinél még sérülés veszély is van.
A boltban még egyszer sem vett el a gyerekem semmit, vagy ha igen vissza is teszi.
Abszolut annak írom be ezt a viselkedést, hogy a szülők "szabadelvűen" nevelnek.
Előzőnek üzenem: nem olvasott figyelmesen itt és nem következtetett reálisan; pont hogy írták: dackorszakban levő gyermekre rászólni olaj a tűzre...
Otthon bár viszonylag tág határok között javaslom engedni az 1-3 év közötti gyermek dühét hagyni levezetni, azonban kültéren már problémás; a megoldás KÜLTÉREN: figyelemelterelés, de közben együtt kell érezni a gyermekkel.
Nagyon nehéz számára kiszakadni a teljességből; épp csak kezd kialakulni én-tudata, és még annyira se képes kezelni az evvel járó lelki fájdalmait, mint egy ovis. Meg kell érteni őt. Ráadásul elkerülhetetlen az öncélú ellenkezés megélése 1-3 életévek között, hiszen ez alapozza meg akaratának fejlődését; ha túlzottan, és/vagy rendszeresen megakadályozzák őt ebben ekkortájt, akkor idősebb korában nem fog tudni nemet mondani általában, akkor se , ha az lenne megfelelő, valamint nagy eséllyel lesz irányítható, akaratgyenge; vagy a másik véglet: van, akiben összetorlódik érzelmileg, így nagyobb korában, akár felnőttként fogja kiélni akaratosságát (amikor már rég túl kellene legyen ezen), és/vagy a kicsi korában a frusztráltsága miatt felgyülemlett feszültsége miatt felnőttként agresszív lesz, vagy agresszívabb, mint alaptermészetéből adódott volna.
Óvodások esetén részben más a helyzet, a rövidség kedvéért nem térek ki erre a jelen hozzászólásomban.
Kedves előző! :) A kedves utolsó a 6., nem te; hanem én. ;-) Bár nincs jelentősége. :) Valszeg csak félreírtad, semmi gond. ;-)
Mint írtam, kültéren részben mást javaslok, mint otthon, pont azért, mert megértem a kedves kérdezőt is. :) De nem rászólás a gyerekre a megoldás nyilvános helyen (kültér), hanem figyelemelterelés.
Ha rászólnak, az általában csak olaj a tűzre, ha 1-3 év között van, azaz dackorszakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!