Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet, hogy óvodákban...

Hogy lehet, hogy óvodákban június-augusztus csak ügyeletes csoport van? Hová teszik a gyerekeket a szülők?

Figyelt kérdés

Abszolút megdöbbentem, hiszen a bölcsiben van 4 hét zárás, ezen kívül mindenki a saját csoportjába jár (és járnak is!). Eközben pedig az óvodákban egész nyáron csak 1 ügyeletes csoport van (30-40 gyerek, 150 helyett) és szintén 4-5 hétig zárva vannak.

Létezhet, hogy szinte minden gyerek egész nyáron nagyszülőknél, rokonoknál van?!

Ti hogy oldjátok meg?

2012. ápr. 27. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez azért van, mert ha egy gyereknek van nagyobb testvére, akkor az iskolai nyári szünet alatt a kicsi sem fog oviba járni. Én úgy oldottam meg, hogy 2 hetet volt anyukáméknál, utána 2 hét nálunk itthon, úgy hogy anyukám eljött vele és mi pedig dolgoztunk. Ezt még egyszer. Majd vettem ki 2 hét szabit és a férjem is. Utána megint kezdődött előröl a 2 hét mami 2 hét itthon periódus. Amikor nagyobb lett, akkor beruháztunk nyári napközibe is.
2012. ápr. 27. 16:28
 2/4 anonim ***** válasza:
2 hétig anyuka van szabin, 2 hétig apuka van szabin, de ebből egy hét amikor mindd a két szülő együtt van szabin, ekkor családi nyaralás, majd 2 hét mamival.
2012. ápr. 27. 16:35
 3/4 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy most hülyének fogtok nézni, de azok hogy oldották meg, akiknek a gyermeke soha egyetlen éjszakát sem töltött még a szülei nélkül? Nem szeretném, ha az ovi szünet miatt kéne itthonról kvázi elküldeni :(.
2012. ápr. 27. 21:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezt ilyenkor nyaralás ként kell felfogni, nem úgy, hogy elküldöm a gyereket!

Annó minket Anyu leadott mamainak Júniusban, és augusztus végén jött értünk, mindketten dolgoztak, nem tudtak szabit kivenni. Mami Lengyelországban lakik, minden nyarat ott töltöttünk!

Anyunak van ott 6 testvére, mindenkinél 1-2 hetet voltunk, nagyon élveztük! 3,5 éves voltam mikor először otthagytak, Hugom akkor 2,5 volt, de minden szeptemberben mindenki olyan izgalommal mesélte az Oviban ki hol volt nyáron!

A szülőt ezek jobban megviselik, mint a gyereket, hogy itt vagy ott kell hagyni a gyereket, pláne ha előtte nem is váltak el egymástól csak 1-2 napra hagyták a Maminál, de a gyerek élvezi az újdonságot, és hogy nyaral, ez egy buli neki!

Lányom 2,5 évesen volt először velünk lengyelbe, most 3,5 évesen is elmegyünk egy hétre, de jövőre már ott hagyom a keresztapjánál egy 1hétre, és ha még maradni szeretne, mehet másik nagy nénémhez, nagy báttyámhoz, mert mindenhol vannak gyerekek, igaz nagyobbak, de pont jó, mert egy 8-10 éves már vigyáz a kissebre! Anno mikor ott nyaraltam még 12-13 évesen, én vigyáztam 2 éves uncsitesómra, most már 16 évesen ő fog vigyázni az én lányomra:) de van uncsitesóm, akinek csak 1 évvel nagyobb a fia a lányomnál, ott is biztos jól ellenne!

2012. ápr. 28. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!