Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek egy félénk,...

Szerintetek egy félénk, szolid kisfiúnak a vegyes vagy a hagyományos csoport előnyösebb?

Figyelt kérdés
Én úgy gondolom, hogy a sima csoportban talán könnyebben tudna érvényesülni, nem lenne úgy elnyomva a nagyok által, viszont a vegyes csoport előnye pont az lehet, hogy a nagyobbak segítenek neki, bátorítják, "gondozzák". Melyiket választanátok?
2012. febr. 15. 11:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem vegyes csoportba jár, nagyon jól beilleszkedett, szeretik a nagyok, segítik, és tanult egy kis vagányságot is a drágám :)
2012. febr. 15. 12:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a nagyobb fiúk nem bátorítják a kicsiket, nem foglalkoznak velük - lányoknál igaz lehet ez de fiúknál..Nincs saját tapasztalat (még) csak ahogy elfigyelem úgy általában közösségben őket (pl. itt a lakótelepen is) de én a kisfiam nem vegyes csoportba fogom beíratni épp a fenti gondolatom miatt.
2012. febr. 15. 13:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Sima csoport. Az én lányom is ilyen, és pl. nyílt napon voltunk vegyes csoportban is és simában is. Vegyesben nem tudodt felszabadulni, láttam rajta, hogy fél a nagyoktól, de a sima kiscsoportban, teljesen felszabadultan játszott pár perc után. És most sima csoportba jár és már jobban kezeli a konfliktusokat, nem sír azonnal minden, ha csúnyábban szólnak rá, hanem már bátran visszaszól, pl. ha "lehülyézik", mondja, hogy ilyet nem szabad mondani, míg eddig, főleg ha nagyobbak "bántották".
2012. febr. 15. 13:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Megzavart egy telefon.

Eddig, ha a nagyobbak "bántották", mindjárt görbült a szája, és sírt meg jött hozzám.

2012. febr. 15. 13:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is inkább a sima csoportra hajlok, bár az az ovi kicsit messzebb van. Nem könnyű dönteni!
2012. febr. 15. 14:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam is pont ilyen volt, félénk, csendes, visszahúzódó. Vegyes csoportba jár, és én csak jót mondhatok róla.

Mivel a nagyok év végén kirepülnek, így sokkal jobban érzik a kisebbek, hogy egyre nagyobbak, okosabbak. Jobban várják az iskolát, hiszen a kis pajtásuk már oda jár, és az esetleges évismétlés sem terheli meg annyira, hiszen nem idegenek közé kerül, és amúgy is megszokta már, hogy vannak, akik jönnek, vannak, akik mennek.

Persze óvónőfüggő is, mert egy vegyes csoportot sokkal nehezebb kordában tartani, mást igényelnek az adott korcsoportok.

Az sem utolsó szempont, hogy már az oviban megtanulják kezelni a korkülönbséget, erőviszonyokat, és iskolában nem úgy állnak majd ott, hogy félnek a nagyobbaktól.

A fiam fél év alatt nagyon kikupálódott, megnőtt az önbizalma, magabiztos lett és beszédes. Nálunk a nagyon segítik a kicsiket nemtől függetlenül, mert azt látják, tanulják, őket is segítették, mikor ők voltak a kicsik. :)

Biztos, hogy az öcsi is vegyes csoportba fog járni, én tényleg nagyon ajánlom!

2012. febr. 15. 14:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Kicsit rácáfolnék arra, h a fiúk nem törődnek a kisebbekkel, legalábbis nálunk nem így van, a nagyfiúk segítenek az öltözködésnél, sőt az egyik nagyfiú mindig szalad, ha a fiamnak wécére kell menni...:)

Édesek nagyon, ahogy a nagy 5 éves magyaráz a 3 évesnek:)

2012. febr. 15. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!