Szerintetek egy félénk, szolid kisfiúnak a vegyes vagy a hagyományos csoport előnyösebb?
Megzavart egy telefon.
Eddig, ha a nagyobbak "bántották", mindjárt görbült a szája, és sírt meg jött hozzám.
Az én fiam is pont ilyen volt, félénk, csendes, visszahúzódó. Vegyes csoportba jár, és én csak jót mondhatok róla.
Mivel a nagyok év végén kirepülnek, így sokkal jobban érzik a kisebbek, hogy egyre nagyobbak, okosabbak. Jobban várják az iskolát, hiszen a kis pajtásuk már oda jár, és az esetleges évismétlés sem terheli meg annyira, hiszen nem idegenek közé kerül, és amúgy is megszokta már, hogy vannak, akik jönnek, vannak, akik mennek.
Persze óvónőfüggő is, mert egy vegyes csoportot sokkal nehezebb kordában tartani, mást igényelnek az adott korcsoportok.
Az sem utolsó szempont, hogy már az oviban megtanulják kezelni a korkülönbséget, erőviszonyokat, és iskolában nem úgy állnak majd ott, hogy félnek a nagyobbaktól.
A fiam fél év alatt nagyon kikupálódott, megnőtt az önbizalma, magabiztos lett és beszédes. Nálunk a nagyon segítik a kicsiket nemtől függetlenül, mert azt látják, tanulják, őket is segítették, mikor ők voltak a kicsik. :)
Biztos, hogy az öcsi is vegyes csoportba fog járni, én tényleg nagyon ajánlom!
Első vagyok.
Kicsit rácáfolnék arra, h a fiúk nem törődnek a kisebbekkel, legalábbis nálunk nem így van, a nagyfiúk segítenek az öltözködésnél, sőt az egyik nagyfiú mindig szalad, ha a fiamnak wécére kell menni...:)
Édesek nagyon, ahogy a nagy 5 éves magyaráz a 3 évesnek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!