Kisebb dolgokban praktikák, tanácsok? Pl tea muszáj, h friss legyen? Stb
szóval ha megcsinálom neki a baba vagy gyerekteát (Hipp
vagy Pickwick [link]
és nem issza meg, kihűl, azt pl másnap még melegítve odaadhatom?
Másik kérdésem, hogy kb milyen idős kortól kell gyerekpárna a fejük alá? és mikor érdemes áttérni gyerekágyra rácsos helyett? Mezítláb altatni vagy zokniban?(pizsama lábfej nélküli 20-21 fok van)?
Hány naponta jó hajat mosni(ami még jó a fejbőr ph-nak, ill nem károsítja azt), ha különösebb nem történt(pl nem úszott a homokozóban, stb)? van természetes anyag amivel a kezéről lejön a fürdőkréta, vagy azt kell várni mikor kopik le..?és ha mindig zuhanyoztatom, nem felengedett vízben fürdik, az baj?(így nem tud pl úszójátékkal játszani, vagy horgászni, vagy nem tudom még miből marad ki, ami fontos lehet)
és hogyan lehet a koncentrációs időt növelni(pl egy játék felett kicsivel tovább üljön, ne félpercenként váltsa őket, vagy egy tornagyakorlatot, pl karemelés, többször végezzen huzamban)?
és pl mivel lehetne helyettesíteni a forgószéket hogy pöröghessen?(torna része)
és csak úgy kívánciságból a mai mérnökeink, minisztereink, ügyvédeink, agysebészeink, nagyembereink kb hány százaléka járhatott csanába, vagy fejlesztésre?
persze, nem muszáj tejjel bevinni, nem is írta senki...számít a túró, a joghurt, sőt az állati fehérje is.
csak az a baj hogy megnézném magamnak azt a babát aki cukor nélkül örömmel töm be ennyi túrót joghurtot...az én lányom fél pohár joghurtot hajlandó megenni egy nap, azt is csak akkor ha teletömöm gyümölccsel, de úgy meg uzsonnának már túl kiadós, és az ebéd rovására szokott menni. szóval azért jó a tej, tejital, tápszer, mert azzal könnyen összejön az 500 ml....ami húst eszik a lányom, az már csak pluszba megy nálunk rá.
Az én gyerekem 2 éves. Minden reggel a másnapi teát issza, amíg megkapja a kakaót. Nem is tudnám megfoznni es kihuteni olyan gyorsan. De cukrot mindig akkor teszek bele mielőtt odaadom. Mi 1 évesen tértünk át a gyerekágyra. Nekünk azért volt jobb, mert a kicsi sokszor felebredt a fogzás miatt, és igy raszokott arra, ha felebred csak átjön a mi szobánkba, bebujik kettőnk közé és már alszik is. Könnyebb volt. Zoknit mindig adtam rá, de már leveszi, szóval neki nem kellett volna. Eleinte minden nap mostuk a haját, most már hogy hosszabb, csak heti egyszer.
Szerintem fejlesztés szempontjából nagyon jó könyv az Anya taníts engem. Sok jó szórakoztató fejlesztő feladat van benne 6 éves koráig. Pl. 1 év körüli gyereknél nyáron koncentráció fejlesztésre hangyaboly nezegetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!