Kedves anyukák, tanácsok, ötletek, praktikák kis korkülömbséges tesókhoz? Ugy gondolom többen hasznát vennénk?
16,5 hónap van köztük (tervezett volt a kistesó is). Nagyon jól megvannak, a "nagy" segít mindenben (pelenkázni, fürdetni), rohan ha sír és vigasztalja... A kicsi már 6 hónapos.
Mire vagy kíváncsi?
Nálunk sincs 17 hónap a két kicsi között, és azt leszámítva, h néha rettenetesen kimerültem estére, igazából nem sok probléma volt/van (már 14 hós a kicsi, és nagyon jól elvannak már együtt is :-D)
Egy hordozókendő jó szolgálatot tud tenni...
18 hónap van a lányaim között.
Humorérzék - tényleg kell, rugalmasság - elengedhetetlen, kompromisszumkészség - szintén szükséges.
Nálunk a Ketteske nem tervezett volt, de így majd 2 év távlatából azt mondom, hogy nagyon jó volt, hogy előbb jött, mint ahogyan szerettük volna (két-három év korkülönbséget terveztünk).
A nagy első szava a baba volt, amikor hazajöttünk a kórházból. Első pillanattól nagy szerelem lett közöttük. A nagyot mindenbe bevontuk: pelenkázás, fürdetés, etetésnél ő is hozzánk bújt. Viszont kellett az is, hogy csak vele foglalkozzak, így amíg este apa "játszott" a picivel, addig mi bevonultunk a fürdőszobába, együtt megfürödtünk, nagyokat "beszélgettünk". Napközben amíg aludt a pici, igyekeztem nem túlszabályozni ("maradj csendben, mert alszik a tesó" és társait soha nem mondtam), bevontam őt a házimunkába, vagy csak játszottunk egy jót.
Testvérféltékenység soha nem volt (kopp-kopp), most már egymás barátnői, jót játszanak együtt. Viszont nálunk is érzékelhető, hogy a kicsi agresszívabb: ha valami nem tetszik neki, simán leüti a nővérét. Ugyanakkor ha a nagyot büntibe küldöm, akkor a kicsi odaül tüntetőleg mellé, ölelgeti és csúnyán néz rám :) Még akkor is ha azért van a nagy büntetésben, mert a kicsinek okozott kárt.
Kezdetben a kicsi velünk aludt egy szobában, de 6 hetesen átköltöztettük a nagy mellé, mert a nagy mindig átjött éjszaka, amivel felkeltette a kicsit. Utána csend és rend volt éjszaka is :) Nem így terveztük, de így jobb volt mindkettőjüknek. Most már egymás mellett van a leesésgátlós ágyuk, átlag kéthetente egymás mellett találom őket - egyszerűen átbújnak egymáshoz. Szinte mindig úgy alszanak el, hogy egymáshoz érnek.
Közlekedés:
Nekünk egyik gyereknél sem vált be a hordozókendő, mi úgy mászkáltunk, hogy amíg a pici nagyon kicsi volt, akkor ő feküdt a babakocsiban a nagy pedig motorozott, ha pedig elfáradt, akkor felültettem a babakocsi tetejére. Később a kicsi kenguruban volt. Testvérbabakocsival egy időben kacérkodtam, azután gyorsan letettem róla, mert liftmentes házban laktunk.
Most várjuk a Hármaskát, picit itt több lesz a korkülönbség (2,5 év a kicsik között), nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!