Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisebb dolgokban praktikák,...

Kisebb dolgokban praktikák, tanácsok? Pl tea muszáj, h friss legyen? Stb

Figyelt kérdés

szóval ha megcsinálom neki a baba vagy gyerekteát (Hipp

[link]

vagy Pickwick [link]

és nem issza meg, kihűl, azt pl másnap még melegítve odaadhatom?

Másik kérdésem, hogy kb milyen idős kortól kell gyerekpárna a fejük alá? és mikor érdemes áttérni gyerekágyra rácsos helyett? Mezítláb altatni vagy zokniban?(pizsama lábfej nélküli 20-21 fok van)?

Hány naponta jó hajat mosni(ami még jó a fejbőr ph-nak, ill nem károsítja azt), ha különösebb nem történt(pl nem úszott a homokozóban, stb)? van természetes anyag amivel a kezéről lejön a fürdőkréta, vagy azt kell várni mikor kopik le..?és ha mindig zuhanyoztatom, nem felengedett vízben fürdik, az baj?(így nem tud pl úszójátékkal játszani, vagy horgászni, vagy nem tudom még miből marad ki, ami fontos lehet)

és hogyan lehet a koncentrációs időt növelni(pl egy játék felett kicsivel tovább üljön, ne félpercenként váltsa őket, vagy egy tornagyakorlatot, pl karemelés, többször végezzen huzamban)?

és pl mivel lehetne helyettesíteni a forgószéket hogy pöröghessen?(torna része)

és csak úgy kívánciságból a mai mérnökeink, minisztereink, ügyvédeink, agysebészeink, nagyembereink kb hány százaléka járhatott csanába, vagy fejlesztésre?

2016. febr. 9. 20:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%

Te megiszod a másnapos teát?

Nem "kell" gyerekpárna.

Nem látod, hogy mikor koszos, zsíros a haja?

2016. febr. 9. 20:32
 2/14 anonim ***** válasza:
79%

én biztos nem innám meg a másnapos teát, így a gyerekemnek sem adtam, adom soha, hanem kiöntöm. amúgy ajánlom a saga gyümölcsteáit, főleg a pirosakat, nagyon finomak, ízletesek és szép színesek mindenféle ízesítés nélkül is, enyém azt issza, koffeinmentes az is, ráadásul fele annyi mint a pw. ;)

gyerekpárnát akkor kell adni ha nagyon igényli, minél később, a gerincnek nem jó. rácsos ágyból 2-3 éves kor körül érdemes talán, de nyilván akkor amikor kinövi vagy te úgy látod. mi 3 éves kora után tudtuk átteni leesésgátlós ágyba, mert nagyon szerette a kis vackát.

zokni is, ami neki jó. mondjuk 20 fokban nem altatnám nélküle, kivétel ha vastag a hálózsákja :)

a haját is akkor mosd ahogy kell, ne más gyerekének a feje izzadása döntsön a te gyereked higiéniájában :D

hány éves a gyereked??? koncentrációt belenevelni idővel lehet ;) de minél kevesebb inger van körülötte, annál tovább képes figyelni egy valamire. egyébként 6 éves korban is csak 20 percet kell tudniuk koncentrálni egyhuzamban!

+1 kérdés: csanába többnyire nem járhattak, hisz egy újabb dolog, régen sok bölcsi volt. bár nem hiszem, hogy a gyerekmegőrzőnek köze lenne a szakmához...

2016. febr. 9. 20:38
 3/14 anonim ***** válasza:
40%

akkor hogy értelmes választ is kapj:

- nyugodtan odaadhatod másnap is a teát, én is másnap még oda szoktam adni, természetesen ha fél év alatti, egyet forralj rajta mielőtt újra neki adod. újabban azt csinálom hogy mi is isszuk vele, így egy nap alatt elfogy a kancsó. De ha ne adj isten marad nem csinálok problémát megissza másnap.

- párna 2 éves kor alatt nem kell, én egyébként néha most is párna nélkül alszom..minél később annál jobb.

- rácsos ágyat mi most fogjuk átadni mert jön a kisebb tesó, 20 hónapos a lányom....de rács van a szobája ajtaján, ha ne adj isten éjjel útjára is indulna, előbb kezd el sírni a rácsnál mint hogy ki tudjon jönni. mert amúgy szerintem kb. 2-2,5 évesen érne meg arra a szintre, hogy rácsok nélkül az ágyában maradjon :)

- nyáron mezítláb aludt, most télen a rugi alá zoknit kap - 22,5 fok van. mivel lerúgja a takarót éjjel, fontosnak tartom.

- 1 éves kora előtt naponta mostuk a haját, de csak sima vízzel...aztán fél éves kora körül koszmósodni kezdett, akkor Babéval mostuk neki, de azzal csak két naponta. Most 1,5 most csak minden 3. fürdésnél mossuk.

- kréta passz.

- zuhany alatt szerintem könnyebben megfázik, ráadásul a pancsolás egy nap végi levezetés, az én lányom úgy lelazul alatta, közben persze hatalmasat is pancsol...szerintem fürösszétek, a zuhany valahogy túl inger dúsnak gondolom így a nap végére. vagy ha a vízfogyasztás a gond lehet kapni ilyen fürdető vödröt is, 1 éves korig az is jó kb...de szerintem fontos hogy játszon a vízben is, jobban alszik, és ott is tanul ugye.

- ne legyen elől egyszerre, csak egy játék. akkor tovább leköti

- karemelés?? nem tudom mekkora a gyereked de szerintem maximum te emelgeted a karját ahányszor akarod, ő magától biztos nem fogja :))

- forgószék passz

(miért kell tornáztatnod? valami betegsége van?)

- csana, fejlesztés baromság. Taníts szívből, nevelj ösztönből :)

2016. febr. 9. 20:44
 4/14 anonim ***** válasza:
34%
"értelmest" az 1-esnek szántam.
2016. febr. 9. 20:45
 5/14 anonim ***** válasza:
71%

Mi is megisszuk a másnapos teát, meg el a 7, 13 es 16 éves gyerekem😊

Vékony párnát két éves koruktól használtunk.

Hetente egyszer, nyáron többször mosnak hajat.

Nagyon ritkán zuhanyoznak, szeretnek fürdeni. Jo buli jatszani a kádban.

2016. febr. 9. 20:56
 6/14 anonim ***** válasza:

"és hogyan lehet a koncentrációs időt növelni(pl egy játék felett kicsivel tovább üljön, ne félpercenként váltsa őket, vagy egy tornagyakorlatot, pl karemelés, többször végezzen huzamban)? "

Pici korától fogva, ha valamiben elmerül, bíbelődik valamivel, akkor nem szabad megzavarni, kizökkenteni. Ennyi. A többi korral jön.

Külső "hatásra" odafigyelni valamire, ami nem igazán érdekli, az 6-7 éves kor előtt nem elvárható.

2016. febr. 9. 21:19
 7/14 A kérdező kommentje:

köszi az értelmes válaszokat :)

ezek a teák nekem nem úgy tűntek, mint általában a többi, ezért se voltam biztos abban, hogy kiöntendő e(nem lesz "hártyás" a teteje és finom marad, stb)

gyerektornára, mondókázásra néha járunk(eddig kétszer voltunk) és soha nem akarja csinálni szinte az irányított feladatokat, a többi gyerek meg minta módra utánoz(pl töröm töröm a mákot, stb)így azon is gondolkodom vigyem e egyáltalán, mert csak abból állok, hogy maradj ülve, most tapsoljunk, szóval folyamatosan szabályoznom kell.

és még babahaja van, illetve olyan selymes, azon kívül, ha nyakontötte magát gyümölcslével szerintem koszos, zsíros sem volt még soha, habár naponta mostam, sokszor én is csak tiszta vízzel, vagy gy.fürdetővel

igazából a zuhany nekem egyszerűbb, mert hamar végzünk vele, hogy hamar mehessen aludni(fürdés után is ugye még jön a sok pepecselés, játékosan)

és még annyit, hogy ti betartjátok az anyatej/tápszer/tejitalból azt az ajánlást hogy 1-3 éves korig napi 500 ml?

2016. febr. 9. 21:47
 8/14 anonim ***** válasza:

ne vidd ilyen helyekre ha nem akarja...a legtobbet az onallo jatekbol tanuljak, nem a fejlesztesbol. persze fontos a szocializacio de arra ott a jatszoter amit még elvez is :)

igen, betartom az 500 milis ajanlast. nem nehez mert a 1,5 evesem 2,5 dl tejjel inditja a napot es 2,5 dl tapszerrel zarja :) igy van egy eves kora ota azelott meg szopizott

2016. febr. 9. 21:57
 9/14 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy nem feltétlenül KELL tejital/tápszer ahhoz az 500 ml-hez. Pl minőségi túró, sajt, joghurt stb is mint tejtermék, beleszámít. Amíg kisebbek voltak oké, tejitaloztak, de idővel elhagyták és sem a tejet, sem a tejitalt/kakaót/gyerekkávét/karamellt nem voltak hajlandók meginni, így gyakorlatilag az egyéb tejtermékekből jött ki a napi mennyiség. Kicsit többet kellett figyelnem rá, mint régen amikor magukba döntötték a cumisüvegből ,de azért simán megoldható volt így is. ÉS egészséges, stramm szervezetűek, már 7,5 és 6 évesek.

Zoknibanalvás/mezítlábalvás-témához csak annyit, hogy szerintem nagyon egyénfüggő, pont mint a felnőtteknél. A lányom fázóska, ő szívesebben alszik zokniban, egészen késő tavaszig, úgy kell lerimánkodni róla. A fiam viszont sosem sem hord éjjel zoknit, és amúgy is mindig eggyel kevesebb réteg ruha kell rá, mint a nővérére, mert nagyon jó a hőháztartása. Apámra üt, ő is ilyen, és a legnagyobb minuszokban is egyszál pólóban flangál az udvaron. A fiam detto.

rácsoságy/gyerekágy: nálunk úgy alakult, hogy a lányom egy évesen kapta meg a leesésgátlós gyerekágyát és első perctől imádta. Eleinte tettem nagypárnákat az ágy elé, de sosem esett le. Ő rossz alvó amúgy, félkómában elindul világgá a mai napig, de sosem ütötte meg magát. Az ajtók mindig átjárhatók nálunk a lakásban és van pici éjjeli fény tájékozódni (lépcső nincs!). A fiam viszont nagggyon jó alvó. Két évesen kapta meg az emeleteságy felső szintjét, soha egyszer nem volt gond az azóta eltelt 4 éve alatt ebből. A nővérét nem merném feltenni, de a fiam füle mellett ágyút lehetne sütögetni, úgy alszik mint a bunda. Szóval ez is habitusfüggő alapjában véve szerintem, nálunk bevált az ,hogy lehetőségük van kijönni ha szükségét érzik. Ugyanígy csinálnám.

Párna: másfél éves koruk körül kaptak nagyon vékony szivacspárnácskát, és hamar áttértünk a memóriahabos változatra, szintén gyerekméretben. Ahogy nőttek, kaptak nagyobbat, és noha nem volt olcsó, erre nem sajnálom, mert nálunk nagyon bevált, nekem is ilyen van, baromi kényelmes, ők is imádják. Ha utazunk valahová, visszük magunkkal :)

2016. febr. 9. 23:24
 10/14 A kérdező kommentje:

utolsó, lehet hogy nem feéltétlenül kell 500 ml, de én a Milumil szakétőket kérdeztem erről és ők azt válaszolták, hogy napi egy tejtermék tanácsos és ezen Felül napi 500 ml anyatej v tápszer tejital.

igaz én se tartom be..mert reggel-este nem iszik meg annyit, uzsonna helyett meg nem adnám pluszba vacsora előtt..

2016. febr. 10. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!