Mikor kell szolni a munkaltatonak ha vissza szeretnel menni dolgozni? Aprilis vegen jar le a gyesem, de van vagy 70 nap szabim.
Mégis miért lenne kizárt a 70 nap? Én 2012-ben szültem, 32 évesen, már az új szabály vonatkozott rám, mégis 55 nap volt a felgyülemlett szabim 1 gyerek után. Kolléganőm nemrég jött vissza, 2 gyereket szült egymás után és 78 nap szabadsága volt.
Nem tudjuk hány nap szabadság jár neki egy évre, hány gyereket szült, vagy szülés előtt maradt-e bennt szabija.
Jó, akkor biztos hazudott nekem a bérszámfejtő mikor azt mondta hogy 65 nap szabim van... Számoljatok már utána...
Hogy itt gyakorin mindig mindenki okosabbnak tartja magát másnál...
De mért is nem jöhet ki 65 nap vagy több?
kétszer fél év gyed + kétszer majdnem fél év tgyás (akkor még így hívták)ra jár a teljes szabi nem? az már maga teljes 2 év, azaz kb 44 nap, + táppénz: két hónap szabi az +4
+ első évben félévkor jöttem el az +11 nap
+ gyerekek után járó szabi 5 évre: 12 nap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!