Gyes lejártakor milyen kötelezettsége van a munkáltatónak?
2 hét múlva lejár a gyesem. Kb 8 nap szabadságom van.
1 hónapja jelentkeztem a munkáltatónál, nem válaszolnak.
Csak email címem van, még telefonszámom sincs.
(Egy kereskedelmi bank)
3-szor próbálkoztam eddig, semmi válasz.
Akkor keresd meg személyesen, úgy azért hátha tudsz beszélni velük.
Elvileg a szabadságod ki kell venned, és vissza kell vennie, ha a régi pozíciódba nem tud valami miatt akkor fel kell ajánlania másik helyet. Vagy elfogadod vagy nem. Ha nem akkor vége a munkaviszonyodnak.
Hogy lehet 8 napod szabinak? Jóval többnek kéne lennie legalább 30-nak.
A 8 nap szabi fura, de lehet előre kivette a szülés évére jutót és csak 3-4 hónapnyi maradt a köv. évből.
Ha nincs benne a szerződésedben, hogy a gyesről visszatérőt pl. egy évig nem küldhetik el és kötelesek visszavenni (nézd át a kollektív szerződését a munkahelyednek), akkor végülis el is küldhetnek, de ha eddig nem küldtek el fizetésnélküli szabadság alatt, akkor miért visszatéréskor küldenének? Jobb ezeket amúgy személyesen intézni.
Tavaly kivettem a szabikat, de utàna mégsem tudtak visszavenni, ìgy abban egyeztünk meg, hogy visszajövök gyesre.
Aki főnököm volt; màr nincs a bankban, senkit nem ismerek màr aki az osztàlyon dolgozik. Mindenki elment szülni, vagy felmonditt.
Egy nagy bankròl van szò, a kàrtyâmmal màr nem tudok bemenni.
Menjek oda és hìvassam le a hr-est? Ès ha nincs bennt? 50 km a lakòhelyemtől...
Szintén bankban dolgozom, ha bármi kérdésem volt, akkor központból kértem a HR-t, átkapcsoltak, előbb-utóbb az illetékeshez kerültem némi "pillanat, kapcsolom Marikát, ez hozzá fog tartozni" után.
Érdeklődni tudsz telefonon is. Melyik bankról van szó, mert lehet, hogy ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!