Egy munkáltatónak van anyagi kötelezettsége, ha az egyik alkalmazottja elmegy GYED-re?
Tehát... én egy elég jó kis helyen dolgozok, a főnököt külön kedvelem, már-már baráti a viszony és ez egy családi vállalkozás, pár alkalmazottal. (pl. én)
Ha én elmegyek szülni, meg otthon vagyok x ideig, akkor nekik kell bármit is fizetni? Mert olyan izén érzem magam, hogy ha nem is dolgozok, mire fel kéne fizessenek?
Elnézést, ha hülye kérdés, nem vagyok tisztába vele, hogy a GYED-et, TGYÁS-t meg a többit most konkrétan az állam fizeti, vagy a munkáltató? Mennyibe kerül ez neki havonta?
Csak olyan válaszoljon, aki tényleg tudja, illetve aki letudja úgy írni, hogy egy hozzá nemértő személy követni tudja.
A tgyás illetve a gyed egyetlen fillérjébe se kerül a munkáltatónak. (Akkor sem ha a munkáltató TB kifizető hely)
Terhesség esetén még befigyelhet hosszabb-rövidebb táppénzes időszak, aminek 1/3-a a munkáltatót terheli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!