Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megszűnt a munkahelyem. De...

Megszűnt a munkahelyem. De kismama vagyok. Ha a kislányom 5 éves, és anyaságira vissza megyek vele, szüléskor jár a gyed? Vagy ahhoz munka viszony kell. vagy elég ha biztosított vagyok?

Figyelt kérdés
2013. nov. 24. 11:21
 1/4 anonim ***** válasza:

5 évessel hogy mész már gyes-re? Az csak 3 éves korig jár.

Élőmunkahely kell a szülés pillanatában is.

2013. nov. 24. 11:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Ahogy az előző írta,3 éves korig jár Gyes,utána már semmi csak a családi pótlék.

Ha a szüléskor nincs munkahelyed akkor csak Gyes-t fogsz kapni majd a kicsire 3 éven át havi kb.25ezer ft-ot.

Tehát szülésig semmit sajnos.

2013. nov. 24. 12:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam. Nem gyes,hanem gyet. Mert van 3 lányunk. És vele 8 éves koráig kapom. De akkor mindenképp munka viszony kell. Köszönöm.
2013. nov. 24. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Kapod a gyet-et az 5 éves lányod után és a gyest az újszülött után. Többre nem vagy jogosult, csak akkor ha a szülés pillanatában biztosított vagy, ergo van munkahelyed.
2013. nov. 24. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!