Mikor kell szolni a munkaltatonak ha vissza szeretnel menni dolgozni? Aprilis vegen jar le a gyesem, de van vagy 70 nap szabim.
70 nap szabi kizart, lévén csak a gyed első fél évére jár szabadság.
30 nappal a tervezett munkába állás előtt kell jelezni, tehát márciusban, ha a gyes április végéig szól. A munkáltató majd kiszamolja a felgyult szabadságot és annak kiadásával -vagy megvaltasaval- kezdi
ELső: simán lehet 70 nap szabija, nekem is 65 nap gyűlt fel, két gyerekkel voltam itthon 5 évet (első évben félévkor jöttem el táppénzre, majd gyed, tgyás, táppénz, gyed)
A szabik kivétele előtt 30 nappal kell szólnod a munkáltatódnak.
mert? az elso csed idejere a szulesi szabadsagra felgyulhet neki mondjuk 24 aztan a gyed elso felevere még 24, aztan a 2.babaval csed idejere 26, gyed idejere 26..4*26 nap...
egyebkent 30 napot ir elo az Mt. a munkavallalonak annyival elobb kell bejelenteni ha visszamenne
Kedves 68%-os! Mindenre te se gondolsz val.szeg. 2011 augusztus 1 előtt született gyerekeknél a tgyás+a gyed első évére járt szabadság. Tehát ez fél évvel több, mint most. Ha több gyerekket szült egymás után, anélkül, hogy visszament volna dolgozni, akkor simán összejön 70 gyerek pótszabikkal együtt, ami ugye 2012 január 1 óta mindkét szülőnek jár. (nekem 2 gyerekkel 5,5 év után 56 nap szabim volt) Ha nem túl pályakezdő vagy közalkalmazott akkor helyből nem évi 22-23 nap szabadságról van szó.
Kérdező, én egy jó hónappal előbb vittem be a papíromat a munkáltatómhoz. Nem a főnökömhöz (hozzá tájékoztatásul másolatban). 30 nap tudomásom szerint a kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!