Van olyan jellembeli tulajdonságod vagy szokásod amit nem szeretnél átadni gyermekednek?
Nagyon hamar felkapom a vizet és türelmetlen vagyok. Remélem, a most 2,5 éves kislányom nem ilyen lesz.
Próbálok türelmesebb lenni, már haladok:-).
És neked van, Kérdező?
Határtalan módon rendetlen vagyok, nagyon nem szeretném, ha a fiam is ilyen lenne. Persze nyilván ehhez példát kéne mutatnom, szóval először nekem kéne megjavulni.
A másik, hogy mindent az utolsó pillanatra hagyok, remélem ő nem lesz ilyen. Mondjuk ez ellen nem tudok sokat tenni, én akkor tudok bármit is jól csinálni, ha érzem, hogy a nyakamon van a határidő.
7-es,ez nagyon jó!:) Én is utolsó pillanatos vagyok,de még eddig nem jutott eszembe ez a jó kifogás,hogy azért,mert úgy és akkor teljesítek jól!:D De van benne valami(csak a buszra rohanásnál nem érvényes)!;)
Jellemet egyrészt hoz Magával a Gyermek,másrészt eltanulja, harmadrészt örökli is.
Tehát ezzel azt akarom mondani,hogy úgy is "átvehet" bármilyen tulajdonságot,ha azt nem Tőlünk tanulja,mert már a génjeibe van (lásd azokat a Gyermekeket,akik mondjuk nevelőotthonba nőttek fel,mégis nagyban viselik a vérszerinti Szüleik tulajdonságait tudattalanul->láttam már ilyet és megdöbbentő).
Tehát csak nyugtatásul írtam,ha Valaki Önmagát hibáztatná,nem feltétlenül igaz.
Egyébként meg véleményem szerint a rossz példa is jó példa,tehát Én ha majd a Gyerekem előtt akaratlanul is egy "rossz" tulajdonságomnak hódolok,akkor elmagyaráznám Neki,hogy ez egy hiba és ezért és ezért nem jó.Tehát eleve tisztában lenne a tökéletlenségemmel és Mindenkiével. (Ez szól azoknak,akik mondjuk nem tudnak mit kezdeni a haragjukkal,vagy épp letenni a kólát.) Szóval szerintem még ezt is meg lehet oldani!:) Persze alapjáraton az előttem szólók jó példára állását pártolom,csakhát valljuk be ez nem mindíg járható.:)
Köszönöm a válaszokat!
Főleg olyan dolgokra gondoltam, amiken az ember nem tud változtatni.
Én például nehezen barátkozok, nem vagyok egy kezdeményező típus és nem is érezném magam hitelesnek ha most tudatosan elkezdenék szószátyárkodni...
Úgy érzem lányomnak megvan az esélye, hogy nálam jobban tanuljon meg kapcsolatot teremteni másokkal, csak ezt tőlem pl nem igazán fogja megtanulni. E téren mondjuk az apja jobb, viszont neki is vannak tulajdonságai, amiket nem örülnék ha elsajátítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!