Naponta hányszor adsz a gyermekednek gyümit? és milyet? Zöldséget hogy adsz neki? főzelékbe vagy hogy mert az enyém nem eszik meg (zöldséget)
Mi elég ritkán eszünk gyümölcsöt mert én sem és kislányom sem szereti annyira.
de heti 3-5 alkalommal azért megereöltetem magamat és vágok neki össze, ha ö kéri persze egyböl adom.
zöldség viszont minden nap van. lányom imádja szinte mást meg sem eszik csak répa, borso, brokkoli, fehérrépa stb... legyen. szinte minden zöldséget megeszik, így van hogy fözeléket fözök de sokszor csak natur megfözöm és vajat teszek rá.
Próbálok minden nap gyümit adni, épp szezonális dolgot, most alma, banán, mandarin...vörösáfonya (aszalt, imádja!).
Zöldséget főzelékbe, egyéb főtt ételbe darabolva, összenyomva.
Gyümölcsöt kap a tízórai joghurtba meg néha uzsonna után, de akkor ritkán eszi meg.
A zöldséget ő sem szereti nagyon :-( Nekem a rakott dolgok jöttek be, úgy érdekes módon megeszi. Kicsit időigényesebb összedobni mint a főzeléket, de ez van.
Semmi gyümölcsöt nem eszik meg a lányom.
Főzeléket szoktam főzni, pl. Tegnap tökfőzelék volt fasirttal, szokott lenni brokkoli, borsó, zöldbab főzelék...
Vagy Levesekbe főzök répát, borsót, karfiolt... így eszik zöldséget.
Minden nap olyat főzök amiben van valami zöldség.
A zöldség nálunk se megy.. :( Lencse és zöldborsó főzeléket megeszi. Párolni szoktam nagyon picire felvágott gombát és kaliforniai paprikát és azt rizzsel összekeverve szintén megeszi, de csak ha nincs benne sok, egyébként kiköpi. Ennyi. Nyersen semmit nem eszik meg, hiába látja hogy mi esszük, kínálom is, de nem kell.
Szerencsére gyümölcsöt azt eszik. Banán, szőlő, mandarin. Nyáron imádta a meggyet, cseresznyét, barackot. Bogyósakat még nem kapott mert még csak akkortájt töltötte be az egy évet és nálunk sok az allergiás.
A bölcsiben szinte mindennap zöldséges kaja van, ebéd és uzsi után gyümit vagy zöldséget kapnak.
Itthon is délutánonként megeszik 1 mandarint vagy fél almát. Tegnap pl. reszelt káposztát evett :), azt kérte.
Elég sokat.
4 évesnek gyümölcs: minden nap 1 alma, más gyümölcsöt nem eszik meg + hetente 4x-5x frissen csavart gyümölcslé, kb 2 dl, amiben van: alma, narancs, mandarin, citrom, grapefruit, kivi, szőlő, körte (ezekből 2-3 egyszerre) + nyers karalábé
zöldség: nyersen csak paprika megy, illetve a gyümölcslében lévő karalábé, abból is kevés, hetente kb 4x, levesben eszik szinte kizárólag zöldséget: répa, karalábé, karfiol, brokkoli, megeszi a sütőtöklevest és mindenféle krémleveseket is, paradicsomlevest. Főzelékbe bele sem szagol, inkább éhen halna, de az oviban pl megeszi a spenótos húst vagy spenos fasírtot :O
2 éves gyümölcs: naponta 1 alma+ hetente kb 2x pluszban eszik még emellé banánt és 2x fél körtét. Ő is issza a gyümölcslevet, mert ezeken kívül sajnos mást nem eszik meg, bár tesóhoz képest ez is sok.
zöldség: nyersen semmi sajnos, még a paradicsomot sem. Főzve viszont gyakorlatilag bármit: spenót, mindenféle leves, kelkáposztafőzelék, sütőtök, paradicsonyleves, karfiol, brokkoli, karalábé, cukkini, répa, káposzta, szóval minden, kivévéve a borsót és a sóskát. Ő imádja a halat is, hetente 2x eszik halat, megeszi a yoghurtokat natúr zabpehellyel, fura figura :) Szóval ő meg szinte mintagyerek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!