Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyereket bevinnétek a...

Kisgyereket bevinnétek a nőgyógyászati vizsgálatra?

Figyelt kérdés

A férjem is bejönne (ő már nem egy ilyet látott, nem zavarja), viszont így felvigyázó hiányában a lányunk is jönne. A terv rákszűrés és utána egy beszélgetés az orvossal, emiatt jönne a férjem is.

A gyerek lassan két éves.

Mivel nem fájdalmas vizsgálatról van szó, nem fogja azt látni, hogy kínok között fetrengek, a doki és az asszisztens is nagyon jó fej.

Amíg vizsgálnak, a férjem foglalná le, simán lehet, hogy a gyerek addig az orvos polcáról próbálna lepakolni, vagy inkább ilyesmik kötnék le a figyelmét.

Tehát, ha olyan vizsgálatnak szemtanúja, aminél nem látja, hogy ijesztő vagy én rettegek, akkor árthat neki bármiképpen?

Fogorvoshoz csak úgy visszük, ha a férjemen csinálnak valamit, mert én fóbiásan félek és kiül az őszinte rettegés az arcomra, oda nem vinném be úgy, hogy az én számban turkálnak, nehogy átvegye az indokolatlan rettegésemet. (Mielőtt valaki megkérdezi: fogorvoshoz azért visszük, hogy szokja. Lifteztetik a székben, megnézik a fogait. Nincs semmi baj a fogaival, de szeretnénk, ha lenne tapasztalata egy fogorvosi rendelőről, ne akkor találkozzon vele először, amikor esetleg esedékes lesz egy fúrás vagy ilyesmi.)

2016. jan. 31. 11:47
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

"Azt meg pluszba nem értem, férjed minek kell oda?"

Fogamzásgátlási verziók között agyalunk és az orvos véleménye segítene, ezért jó lenne, ha ő is meghallgatná a pro-kontra érveket.

Akkor a gyereket kint hagyjuk a vizsgálat idejére és utána jönnek be.

2016. jan. 31. 12:25
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok.

Szerintem egy kicsit túlzásokba esel. Viszitek fogorvoshoz, hogy szokja, bevinnéd orvosi vizsgálatra, hogy szokja. Istenem, 2 éves! 3 évesen bevuszed egy műtétre, hogy szokja? 5,5 éves a kislányom. Soha nem volt bent velem a nőgyógyásznál, nem vittem az alig 2 évesemet csak úgy fogorvoshoz, mégsem hisztizik, ha orvoshoz viszem, sőt a fogorvostól sem retteg.

Igen, a szülő feladata a fegyelmezés. De gondolom némán a fejednek sem megy némán és engem eléggé zavarna, ha úgy kéne dolgoznom, hogy közben egy gyereket fegyelmeznek, akinek bent sem kéne lennie, mert ott az Apja!

2016. jan. 31. 12:30
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi voltunk már így. Én nagyon beteg voltam, férjem vitt orvoshoz, fontos kérdéseket kellett megbeszélni (kipakolnak-e vagy van még esetleg más lehetőség), és nem volt, aki vigyázzon a fiunkra. De hab volt a tortán, hogy valami fertőzést is összeszedtem, így volt vizsgálat is. De nálunk a mostani rendelője, és a korábbi rendelője is úgy volt/van kialakítva, hogy fuggonnyel/paravánnal le van választva a vizsgálórész, így nem látja a férj a vizsgálatot. Közben beszélgetett a doki asszisztensével, aki próbált lelket önteni belénk. De nálunk a kórházban is le van választva egy paravánnal a vizsgálóágy, sőt ahol eddig voltam orvosnál (magán és sztk), mindenhol le volt választva a vizsgálórész valahogy. Sztk-ba mentem már úgy, hogy vittem a fiunk, de akkor a vizsgálat alatt vigyázott rá a asszisztensnő, vagyis ült a fiunk a babakocsiban az asszisztens mellett. De azért biztos nem vinném el, hogy lásson ilyet.
2016. jan. 31. 12:35
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyebkent szerintem az orvos sem orulne egy 2 eves gyermeknek,ha bevinned.

Ugy erzem ez az a dolog,amit en semmikepp sem csinalnek meg. Engem tobbszor vitt a ferjem,de kint megvartak szepen a varoban.

Ez nekem nagyon fura ne haragudj. Nem vagyok prud,se begyepesedett,de ez pont az ami nem a gyerekre tartozik.

A szulesre is tervezed bevinni(ha lesz baba)? Termeszetesen nem engednek be.

Nem mostanaban lesz szuksege nogyogyaszra,hogy szokja...

2016. jan. 31. 12:39
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Néha annyira ledöbbenek milyen extrém felfogású emberek vannak..

Oké, neki minden testrész egyforma. Ezért nyilván nem fogsz kétségbeesni ha meglát meztelenül. Idáig egyetértünk. De nem gondolnám, hogy ilyen direkt módon az arcába kéne tolni a dolgokat és úgy kéne orvosi vizsgálatokhoz szoktatni, hogy végignézze 2 évesen, hogy a nőgyógyász matat anyuban...2 éves, lehet hogy ezzel pont az ellenkezőjét érnétek el, és attól félne vele is ezt fogja csinálni az orvos amikor legközelebb viszitek, nem hiszem, hogy felfogná a különbséget... Nem is értem, hogy miért ne lehetne kinn addig az apukával amíg vizsgálnak téged. Amúgy ha az orvos helyében lenne engem zavarna hogy családostól odavonultok. Ez nem mozi, vagy matiné, ő dolgozna ott...

2016. jan. 31. 13:26
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem vinnem be. Eszembe sem jutott soha, pedig három gyerekem is van. A férjedet sem ertem, miert viszed. Vigyázzon a gyerekre. A fogamzásgátlás megbeszélésehez kell az egész csalad?
2016. jan. 31. 14:02
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ez szerintem nagyon gáz. Most hagyjuk azt a részét, hogy a gyerek mit lát, meg kéne-e látnia, a Te gyereked, azt csinálsz vele amit akarsz.

De nézzük már az orvos szemszögét. Nyilván nem fog szólni, nem akarja elveszteni a páciensét, fizetsz neki, stb. De egy rákszűrés nem valami családi program. Engem marhára idegesítene, hogy egy 2 éves ott:

a. nyüzsög a rendelőmben még akkor is ha apuka kordában próbálja tartani

b. üvölt, mert jaj mi történik anyával.

Még terhesgondozáson ultrahangra is csak úgy vinném be, hogy előre megbeszélem az orvossal, hogy jöhet-e. Én nem is értem hogy jut ilyen eszetekbe.

Az utána lévő beszélgetésre is csak akkor vinném ha végképp nem tudom senkire bízni, mert ha a férjed is figyelni akar ugye, akkor ki fogja azt figyelni, hogy a gyerek mit csinál? Nem hiszem, hogy ott fog nyugiban ülni, amíg végigtárgyaljátok az összes fogamzásgátló eszközt..

2016. jan. 31. 14:07
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vinném! Nem feltétlenül ezen múlik,hogy megszokja-e az orvost. Nyilván gyerekorvoshoz viszed, az neki bőven elég. Attól még,hogy teszem fel elcipeled fogorvoshoz, még nem lesz neki könnyebb,ha mondjuk ki kell venni a manduláját. Ez nem így működik.

4 éves a Nagy, a kicsi nemrég született, de én pl. egy uh-ra sem vittem el. Minek? Neki az még nem mond semmit (még a férjem is alig tudta kinézni,hogy a Kicsin mi hol van). Főleg nem vinném egy "alvázvizsgálatra".

2016. jan. 31. 14:14
 19/26 anonim ***** válasza:
14%
Mi is szoktuk a terhesgondozásra vinni a 20 hónapos fiunkat. Nem történik ott semmi olyan, amit ne láthatna, illetve ha UH-n kívül más vizsgálat is van, mondjuk kenet vétel, akkor azt nyilván egyikünk se nézi végig, de attól még bent vagyunk a rendelőben.
2016. jan. 31. 14:30
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem vinném..de már mindent indokot leírtak előttem.

Szerintem nagyon gáz ötlet,de én már akkor kiakadtam,amikor azt itrad,hogy a férjed is be szokott menni..szerintem neki sincs ott helye,az én ferjem biztos nem szetetne ott lenni,de én sem szeretném.

(szuleskor amúgy bent volt végig)

2016. jan. 31. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!