Hogyan hagyjuk eloszor masra a 22 hos kisgyereket?
Figyelt kérdés
Kislanyommal most eloszor utazunk haza a rokonokhoz kulfoldrol.a nagyiekat eddig csak par hetes korban, illetve skypeon latta csak.amig otthon leszunk lenne olyan nap amig rajuk biznam persze apuka is ott lesz,en addig szeretnek kicsit lazulni.meg egesz napra nem volt nelkulem,apval jol elvan.gondolom ha megszokja a nagyiekat akkor nem lesz gond veluk sem.van tanacsotok hogy csinaljuk h a kicsit ne viselje meg?elmagyarazzam neki h mi fog tortenni es elkoszonjek,vagy csak csenben lelepjek... Elore is koszonom.2015. júl. 27. 21:11
1/5 anonim válasza:
Én sosem csináltam olyat, hogy csendben kisurranok, még akkor sem, ha esetleg kicsit pityergett, ha elköszöntem tőle (mondjuk ilyen tényleg nagyon ritkán fordult elő). Egy ekkora kisgyerek már megérti, hogy elmész, de vissza fogsz jönni. Egyébként meg azt írod, hogy az apukája is vele lesz. Akkor mi a gond? Végül is nem számára ismeretlen emberekkel lesz, hanem az apukájával. Oké, plusz a nagyszülőkkel, de attól még apuka is ott van, így mi baj lehet?
2/5 anonim válasza:
Nem szabad hirtelen lelépni.Ilyenkor megilyedhet a kicsi, avagy elő fordulhat hogy nagyon anyás lesz.Hozzá kell szoktatni a helyzethez. Fokozatosan kell másokra rá hagyni a picit pl.: az elején pár percre azután pedig oda megy hozzá megdicsérheti stb, és fokozatosan több időre adja át a kicsi a nyagyszülőknek.
3/5 anonim válasza:
Bocsánat az előző vagyok. A "22hós" elkerülte a szemem. Ilyenkor el kell neki mondani, magyarázni a hejzetet. Természetesen ilyenkor is előfordulhat, hogy a kicsi sír, de nem lesz baj mert ott lesz neki az apukája ;)
4/5 A kérdező kommentje:
Ertem. Igy gondoltuk mi is hogy par napot ott vagyunk egyutt hogy rendesen megszokja a kornyezetet is. A "csak lelepeket" azert irtam mert egyik ismerosom csinalta igy. Az en elgondolasom szerint ez nem jo, de kivancsi voltam masok hogy csinajak ezt. Olyan van hogy mikor apa szabadnapos egy ket orat vigyaz a kicsire, elkoszonok, mikor kilepek az ajton van hogy kicsit nyuszog,akkor apa elmagyarazza megint hogy anya hova ment, es ennyi. Szepen jatszik tovabb.
2015. júl. 27. 21:44
5/5 Ditta323 válasza:
Hát ha a lányom olyan lesz, mint én voltam (nagyon úgy fest) akkor nálam is a csendben meglépek marad. Anyu mindíg úgy "szökött" meg, hogy elterelték a figyelmem, mert végig ordítottam, ha láttam, hogy megy és én meg maradok.
Ja és ez öröklött, mert anyum meg olyan volt, hogy a mama elment otthonról (nem meglépve) akkor anyu kiült a lépcsőre és torka szakadtából ordított még haza nem ért mamám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!