Mennyire visel meg egy másfél éves kisgyereket a külföldre költözés?
Tehát minden új lesz neki, nem csak a lakás. Kicsit aggódom. Hogy könnyíthetném meg neki a helyzetet?
Köszönöm!
Fel se fogja venni, hidd el. A nagyobb család se fog neki nagyon hiányozni, megszokja, hogy őket élőben nem látja.
1 évesen vittem haza először a lányomat Mo-ra, mert mi külföldön lakunk. 5 hónapot otthon kellett töltenünk és csak azután jöhettünk vissza. Észre se vette, hogy az apja nincs vele. Aztán, mikor hazajöttünk vissza Angliába, nem hiányoztak neki a megszokott arcok, a mama, tata, unokatesók vagy környezet. Azóta 5 éves most a lányom. 4 évesen kezdett el mutatkozni nála a jele, hogy elkezdtek neki hiányozni az arcok, de még nem olyan komolyan. Most megyünk haza 3 hét múlva 6 hétre. Nagyon félek tőle, hogy most már hiányozni fognak neki, ha visszajövünk.
Szóval tapasztalatból mondom, hogy egy másfél éves fel se veszi az ilyen változást.
Pontosítanám az egyik válaszolót (gondolom, én is le leszek ezért pontozva): a normálisan nevelt gyerek elég rugalmas. Szerintem sem kell ebből akkora problémát csinálni, jobban viselik, mint a felnőttek, abban az esetben, ha a szülők nem túl rugalmatlanok, mert sokszor a saját nyugalmuk érdekében szoktatják a gyereket rosszul (nehogy valami történjen, különben sír, este később alszik el, stb.). A túl szigorú napirend nem kedvez annak, hogy jól viseljék a változásokat. Mivel nem tudjuk, hogy milyenek vagytok, nehéz válaszolni erre a kérdésre. Lazább szülők gyerekei lazábbak. :)
Általánosságban jó, ha fokozatosan történnek a dolgok, hasonló a szobája, mint a régi (színek, bútorok), és a szülők nyugodtak maradnak. Én sokat mesélnék neki az új helyről.
Csak annyira, amennyire egy sima költözés. Ennyi idős korban neki ez még teljesen mindegy, csak az lehet egy ideig probléma neki, hogy új a környezet, máshol alszik, eszik, éli a napjait. De ez akkor is megtörténik, ha csak más városrészbe költöztök, és új a lakás. Ezt meg a legtöbb gyerek kb. egy hét alatt megszokja.
Neki még úgyis ti, a szülei vagytok a legfőbb társasága, az elsődleges közege, szóval nem arról van szó, hogy új, idegen nyelvű óvodába, vagy iskolába kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!