4 éves kisgyereket van értelme logopédushoz járatni? Az egyik szerint már el kell kezdeni, a másik szerint 5 éves kor előtt csak bezavar.
Figyelt kérdés
Megkésett beszédefejlődés miatt kb. 12 hangot cserél a fiam. 3 évesen még szinte nem beszélt, utána rohamtempóban beindult. Nagyon gazdag a szókincse, helyesn beszél, összetett mondatokat használ,a tévesztés a probléma jelenleg.2015. okt. 12. 06:34
1/5 Andizsuzsi válasza:
Én fiam is így volt. Megmutattam logopédusnak, ő azt mondta, nem kell vele még foglalkozni. Nem volt szüksége rá később sem, mire iskolába ment, kitisztult. Ha nagyon bizonytalan vagy, mutasd meg harmadik szakembernek is bátran.
2/5 anonim válasza:
nekem is megkésett beszédfejlődésű a fiam. neki mondjuk nem késett a beszéde, de sok hang nem volt a helyén (most sincs).
4 éve már járt logopédiára...
6 éves, fél éve van, hogy a megmaradt 3 hang a helyére kerüljön és a megtanultakat se tévessze a gyakran használt szavaknál (berögzült rosszul a kiejtés).
véletlenül nem az ovi logopédus mondta az 5 éves kort? mert még csak tőlük hallottam ilyen baromságot, aminek ugye az az oka, hogy túlterheltek ;)
3/5 anonim válasza:
Egyet értek az előttem szólóval, én is még csak ovis logopédustól hallottam ilyet. Szintén megkésett beszédfejlődésű a fiam. 4 éves volt amikor papírunk volt az Országos Beszédvizsgálóból, hogy heti két óra logopédia kellene neki. De az ovi logopédusa közölte, hogy nincs ideje, csak a nagycsoportosokra. Ő akkor volt kiscsoportos. Középsőben költöztünk Pestre, rögtön elkezdtek vele foglalkozni a Nevelési Tanácsadóban. De az óvoda logopédusa itt is csak nagycsoportban vette át.
4/5 anonim válasza:
Ha megkésett beszédfejlödésü akkor minél hamarabb kell neki logopédia méghozá minden napos ,keres neki logopédiai ovit.simma ovi csak 5 éves kortol foglalkozna vele .
Mivel nem kevés betüt téveszt ezért sok időbe telik kijavitani .
Nekem is ilyen gyerekeim vanak .
5/5 anonim válasza:
Jó lenne tudni, hogy csak a hangcserék a problémák, vagy van a háttérben egy beszédészlelési zavar is. Ha az előbbi, akkor ráér 5 évesen, de ha az észlelés is problémás, akkor nem árt minél előbb elkezdeni a terápiát. Nevelési Tanácsadóban fel tudják mérni, ha nagyon foglalkoztat a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!