Leendő elsősök anyukái gyakoroltok előre a sulira a gyermekkel?
Egy elsős és egy másodikos gyerekem van most.
NEm gyakoroltam előre egyikkel sem semmit.
Szerintem szükségtelen.
Annyi volt, hogy a kisebbik tükörben írt egy csomó betűt, és számot, ezért amiatt szóltam, de nem okítottam, csak megmutattam, hogy van "rendesen".
Ne gyakorolj vele.
Biztosíts neki minél több eszközt ahhoz, hogy a finommotorikája fejlődjön. Gyöngyfűzés, színezés, apró pepecs dolgok.
És próbáld lekötni olyan dolgokkal néha, amik több időt vesznek igénybe, mert a legnagyobb gondot az szokta jelenteni, hogy 45 percet nyugton kell maradni :)
Most nagyon le leszek pontozva, de akkor is leírom: én gyakoroltam velük, és úgy látom, hogy jól tettem. A gyerekeim nem olyanok, hogy egyszer elmond nekik valaki valamit, és megjegyzik, hanem sokat kell ismételni, és az iskolában iszonyat nagy a tempó... Napok alatt nem képesek 5-6 betűt megtanulni, jól jött mindig az előtudás.
Rengeteg foglalkoztató füzetet kaptak a gyerekeim, én azokból dolgoztam velük.
Magától megtanult írni és olvasni, úgy, hogy séta közben az autók rendszámát kérdezgette. Amúgy nem tanítottam volna, ha így nem ragad rá.
"Előkészítőre" járunk majd a választott iskolába - azért idézőjelben, mert nem hiszem, hogy ez bármire is előkészít, csak meg akarják nézni maguknak a gyereket.
Van egy Óvodások tankönyve című könyvünk, azt szoktuk töltögetni, ha van kedve. Minden hónapra 8 oldal van benne, egy oldal kb 4 feladat, színezgetni, számlálgatni, beszélgetni, összekötni, karikázni, sormintát rajzolni, ilyesmiket kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!