Egyedülálló anyukaként milyen eséllyel boldogulhatok külföldön egy gyermekkel?
Szerintem erre a kérdésedre nem fogysz itt egyértelmű és jó választ kapni.
Kevés az infó (be kell vallanom, ha több lenne, akkor sem tudnék 100%-os választ adni).
Amiket figyelembe kell/kéne venni:
- milyenek testi adottságaid (mennyire bírod a monoton fizikai munkát);
- mi az a munka, amit vállalsz/nem vállalsz;
- szakképzettséged;
- nyelvtudásod stb.
A támogatáoknak is nézz utána, mert én pl Angliában élek és most az új húsok 2 évig semmit nem kapnak. Tehát ha gyermekfelügyeletre van szükséged, nem kapsz hozzá támogatást.
Én már eleve itt szültem, de ismerek családokat, akik gyerekesen jöttek ki, valamint ismerek egy más nemzetiségű anyukát, aki egyedül neveli a gyerekét. De az más, mert rengeteg haverja van, akik segítenek-meg család is.
A magyar családok, akik gyerekkel költöztek ki beállítottságtól függően illeszkednek be. Az egyik család nagyon jól beilleszkedett. A gyerekek 10 és 14 évesek voltak. 1-2 év alatt felkapkodta mind a kettő a nyelvet. Itt nem teszik külön speciális osztályba a gyerekeket, normál osztályba kerülnek. Felmérőt írnak, mielőtt besorolnák őket, de magyar gyerek- az otthoni oktatás szinvonalának köszönhetően-életkorának megfelelő osztályba kerül. Gyerekek élvezik az új dolgokat, kihívásokat.
Teljesen egyedül egy idegen országban, ahol nincs ismerősöd se kezdetben, igen nehéz. Lelkileg az első évben ki leszel bukva, emellett erősnek kell mutatkoznod a lányod miatt, mert ő is ki lesz. Az első pár hónap a legnehezebb. Tájékozódj minél többet az országról.
Másfél év alatt biztos belerázódtok, de készülj arra is, hogy egy jó darabig nem tudtok hazalátogatni az anyagiak miatt.
8 éve élek külföldön férjemmel és két gyermekünkkel-5 éves és 9 hónapos. Mindent egyedül kell megoldanunk. Így is nehéz, hogy ketten vagyunk erre a feladatra, nemhogy, ha egyedülálló szülőként kéne megoldani.
"ismerősöm élt kint, azt mondta, hogy oda többnyire törökök és egyéb nem túl kulturált nemzetek gyerekei járnak"
Hát ne haragudj, hogy ezt mondom, de ilyen hozzáállással, felfogással ne menj külföldre. Hiába vagy büszke a fene nagy európai kulturáltságodra, külföldön mindig kívülálló leszel, még ha csak a szomszéd országból jöttél is. A helyiek nyitottságának köszönhető, hogy a bevándorlókat (mert az leszel) szívesen látják és befogadják. Ugyanúgy a törököt, mint téged. Remélem, a lányodat nem erre tanítod.
Az én gyerekeim német iskolába járnak, mindnek van (ahogy te neveznéd) "nem túl kulturált" osztálytársa, törökök, afgánok, szírek. És semmi gond se velük, se a családjukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!