Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy ne mondjam...

Mit tegyek, hogy ne mondjam ezt a gyerekemnek?

Figyelt kérdés
Hat és fél éves a kislányom, egyedül nevelem, kevés pénzből. Nagyon kevés rokonunk van, barátaink egy sem. Mostanában annyira megelégeltem már a magányt, hogy elkezdtem mondogatni a kislányomnak, csak hogy felkészüljön az életre, hogy milyen szar, hogy mivel nincs testvére, koromból kifolyólag nem is lesz, hogy meg kell tanulnia egyedül lennie, mert soha nem lesz senkije, hogy nincs értelme semminek, mert ő majd senkinek nem fogja tudni elmesélni az él,élményeit, ha már én nem leszek és senkije nem marad. Hogy minek barátkozik, mert a barátok csak jönnek mennek, az igazi a család lenne ugye, de hát ez neki nem adatott meg, meg kell szoknia, hogy semmi nem történi,, senkije nem lesz, szokjon hozzá, hogy nincs beszélgetés, ne reménykedjen, ne álmodozzon, mert semminek semmi értelme és senkihez nem szabad ragaszkodni és hozzá sem fognak ragaszkodni, ahogy velem sem történik semmi. Szóval próbálom felkészíteni a jövőre, ami neki adatott, de érzem, hogy ez azért nem jó. Nagyon nem jó. Gonosznak érzem magam, mert elveszem a reményeit. Dehát ez az élet. Ez van, ez lesz. Neki tényleg nincs családja, kinek is mondana el bármit is.
2015. dec. 11. 13:33
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Nincs is kiábrándítóbb,mint mikor a saját anyád zúzza porrá a gyermeki álmaidat,világodat!
2015. dec. 11. 16:55
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Jah és teszi ezt "ez az élet" felkiáltással!

Hát,a tiéd lehet,hogy ez...

2015. dec. 11. 16:56
 33/38 anonim ***** válasza:
100%
Rossz volt olvasni is ezt a tömény életuntságot... Miért teszed tönkre a gyereket?!
2015. dec. 11. 18:40
 34/38 anonim ***** válasza:

szegény kicsi gyereked :( sok évig hallgattam gyerekpszichológiát. tudod, ha minden nap elmondod a gyereknek, hogy hülye, akkor az is lesz, mert elhiszi és úgy fog élni. te pont ezt teszed, csak a boldogságával. ha nem állítod le magad akkor tudatosan lesz boldogtalan, mert azt tanulta a depressziós, beteg anyjától, hogy márpedig boldogtalannak kell lenni :(

tudod, akár mutathatnál példát is, kereshetnél egy normális párt, sok barátot és akár boldog is lehetnél...

2015. dec. 11. 19:39
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
16:47-nél ott az igazság! Lehet, hogy nem tudatosan csinálod, de arra megy ki az egész, hogy magadhoz láncold, hogy ne is próbálkozzon normális kapcsolatokat kialakítani. Ill. Te elkönyvelted magadban, hogy az élet szar és szükséged van önigazolásra. Így tudatosan aszociálisnak neveled őt, hogy nehogy majd pont a saját lányod cáfolja meg a meggyőződéseidet. Sürgősen keress egy szakembert.
2015. dec. 11. 23:08
 36/38 anonim ***** válasza:
Az en lányom is ugyanannyi idős mint a tied, de nála még van Jézuska, Mikulás, nyuszi, és olyan jo amikor lerajzolja mit szeretne, kiteszi az ablakba és varja mikor tűnik el az ablakból a level, és izgalomba van mi kerul majd a fa alá. Pedig ő sem hülye, csak gyerek, és pont ez kell még egy ekkora gyereknek: a képzelet, álmodozás, izgalom. Te elvetted ezeket is tőle, nincs semmi pozitív a nyomorult életében. Olvasni azért szoktál neki, tudod meséket mert az is messze áll a valóságtól, de gondolom csak önpusztító lelekbúvár könyveket, nehogy szegény azt higgye hogy mesevilagban el.
2015. dec. 12. 07:52
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

"Neki tényleg nincs családja, kinek is mondana el bármit is."

Ha így viselkedsz vele, nem a családja van, akitől támogatást kap, hanem csak lehúzod. Szóval neki már most nincs meg az az érzelmi biztonság, amit egy család adhat, hiába vagy az anyukája.

Ő nem te. Lehet boldog, lehet párkapcsolata, lehet mindene, miért nem ezt hiteted el vele? Előtte van minden, lehet családja, barátai, nem lesz egyedül.

Nekem kiskoromban ilyeneket mondtak. Depressziós gyerek voltam. Mikor elköltöztem, emiatt alig tudtam kapcsolatokat teremteni.

Sürgősen keress fel egy pszichológust.

2015. dec. 12. 18:34
 38/38 anonim ***** válasza:
Kérdező, van valami előrelépés?
2016. jan. 4. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!