Mit tegyek, hogy ne mondjam ezt a gyerekemnek?
Jah és teszi ezt "ez az élet" felkiáltással!
Hát,a tiéd lehet,hogy ez...
szegény kicsi gyereked :( sok évig hallgattam gyerekpszichológiát. tudod, ha minden nap elmondod a gyereknek, hogy hülye, akkor az is lesz, mert elhiszi és úgy fog élni. te pont ezt teszed, csak a boldogságával. ha nem állítod le magad akkor tudatosan lesz boldogtalan, mert azt tanulta a depressziós, beteg anyjától, hogy márpedig boldogtalannak kell lenni :(
tudod, akár mutathatnál példát is, kereshetnél egy normális párt, sok barátot és akár boldog is lehetnél...
"Neki tényleg nincs családja, kinek is mondana el bármit is."
Ha így viselkedsz vele, nem a családja van, akitől támogatást kap, hanem csak lehúzod. Szóval neki már most nincs meg az az érzelmi biztonság, amit egy család adhat, hiába vagy az anyukája.
Ő nem te. Lehet boldog, lehet párkapcsolata, lehet mindene, miért nem ezt hiteted el vele? Előtte van minden, lehet családja, barátai, nem lesz egyedül.
Nekem kiskoromban ilyeneket mondtak. Depressziós gyerek voltam. Mikor elköltöztem, emiatt alig tudtam kapcsolatokat teremteni.
Sürgősen keress fel egy pszichológust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!