Hogyan mondjam el a 3 éves gyerekemnek, hogy meghalt a dédimamája?
Figyelt kérdés
2009. aug. 4. 17:47
1/6 anonim válasza:
Azt mondanám neki, hogy a dédi meghalt.
Azt ne mondd, hogy elaludt, mert akkor félni fog este elaludni. Azt sem, hogy elment, mert akkor meg azt hiszi, hogy a dédi elhagyta.
2/6 anonim válasza:
Mondj valami példát.
Vagy tudja mi a halál??
Ha nem akkor mond , hogy ha a cicameghal, akkor többet nem játszik, nem eszik már. ...
3/6 anonim válasza:
ha nem igazán ragaszkodott hozzá akkor szerintem nem is kell neki tudni,ez persze helyzetöl függ.nem tudom milyen viszonya volt neki ha nem hozza fel nem kell mondani neki ,elfelejti
4/6 anonim válasza:
Idős volt, és felment a mennyországba/csillagok közé. Innentől kezdve már nem tudja megérinteni, nem fog vele találkozni, de odaföntről fog rá vigyázni.
5/6 A kérdező kommentje:
Még soha nem beszéltem vele a halálról,szerencsére nem kellett és nem éreztem szükségét.Nagyon jó volt a viszony,kezdettől fogva imádták egymást és gyakran találkoztak,ezért annyira nehéz.Nem akarok ráijeszteni,csak szeretném az ő "kis" életkorának megfelelően elmondani.Talán sikerül...
2009. aug. 4. 22:05
6/6 anonim válasza:
Nekünk nemrég halt meg a dédipapink,az én kisfiam is 3 éves.Olvastam róla,hogy akkor szabad beszélni róla nekik,amikor ők kérdezik,és csak arra kell válaszolni röviden,amit ezzel kapcsolatban kérdeznek.Őszintén,egyszerüen,de el kell mondani az igazságot.Az én kisfiamnak elmondtam,miután megkérdezte,hogy a dédi hol van ,hogy meghalt.Annyit kérdezett,hogy akkor már nem csenget neki többet?Mert a dédi mindig egy csengővel játszott vele.Mondtam neki,hogy nem,de oda adtam neki azt a csengőt emlékbe,hogy így mindig emlékezni tudjon rá.Örült neki,és szerencsére nem viselte meg a dédipapi halála.Gyerekek gyorsan felejtenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!