Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy ne mondjam...

Mit tegyek, hogy ne mondjam ezt a gyerekemnek?

Figyelt kérdés
Hat és fél éves a kislányom, egyedül nevelem, kevés pénzből. Nagyon kevés rokonunk van, barátaink egy sem. Mostanában annyira megelégeltem már a magányt, hogy elkezdtem mondogatni a kislányomnak, csak hogy felkészüljön az életre, hogy milyen szar, hogy mivel nincs testvére, koromból kifolyólag nem is lesz, hogy meg kell tanulnia egyedül lennie, mert soha nem lesz senkije, hogy nincs értelme semminek, mert ő majd senkinek nem fogja tudni elmesélni az él,élményeit, ha már én nem leszek és senkije nem marad. Hogy minek barátkozik, mert a barátok csak jönnek mennek, az igazi a család lenne ugye, de hát ez neki nem adatott meg, meg kell szoknia, hogy semmi nem történi,, senkije nem lesz, szokjon hozzá, hogy nincs beszélgetés, ne reménykedjen, ne álmodozzon, mert semminek semmi értelme és senkihez nem szabad ragaszkodni és hozzá sem fognak ragaszkodni, ahogy velem sem történik semmi. Szóval próbálom felkészíteni a jövőre, ami neki adatott, de érzem, hogy ez azért nem jó. Nagyon nem jó. Gonosznak érzem magam, mert elveszem a reményeit. Dehát ez az élet. Ez van, ez lesz. Neki tényleg nincs családja, kinek is mondana el bármit is.
2015. dec. 11. 13:33
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon remélem, hogy ez csak egy kamu kérdés, mert ha tényleg így bánsz a gyerekeddel egy életre megnyomoríthatod őt is.
2015. dec. 11. 14:34
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Te is tudod, hogy rosszat teszel a gyerekednek ezzel, hisz ezt a kérdésedben is megfogalmazod. Akkor miért csinálod? Normális vagy? Nem a gyerek tehet arról, hogy ilyen szerencsétlen vagy, hogy se párkapcsolatot se baráti kapcsolatot nem tudsz megtartani! És a barátok nem mindenkinél jönnek-mennek, ne általánosítsunk azért, nekem van majdnem 20 éves baráti kapcsolatom nem is egy! És a páromnak is, gyerekkorából. Nem hiszem, hogy a világgal van baj ha valakinek szar a családi élete, párkapcsolata és a barátságai is. Akkor ott az egyénnel van baj. sürgősen fordulj szakemberhez!
2015. dec. 11. 14:51
 23/38 A kérdező kommentje:
20-as, igen. már tudja, hogy anya a jézuska is és a Mikulás is : ) De nem én mondtam el neki, magától rájött, hogy ha a boltban mindent előre kitesznek, akkor azt anya veszi meg.... Nem hülye, csak gyerek. Bár ezt a témát viszont szépítettem, hogy csak azért teszik ki ezeket a dolgokat, hogy anya be tudjon segíteni a Mikulásnak, Jézuskának vagy Angyalkáknak, mert nagyon sok a dolguk és megkérik ilyenkor a szülőket, hogy legalább segítsenek be nekik : )
2015. dec. 11. 15:39
 24/38 anonim ***** válasza:
83%
Te tök hülye vagy Kérdező. Rengetegen élünk boldog párkapcsolatban, házasságban. Miért nem az a minta amire neveled?
2015. dec. 11. 15:57
 25/38 anonim ***** válasza:
79%

Jó úton haladsz afelé, hogy egy magába forduló, életképtelen senkivé neveld a gyerekedet! Hajrá, de ne csodálkozz, ha 18 évesen lelép tőled, mert megunja a gyűlölködésed...

Egyébként nem csodálom, hogy mindenki elhagy, ilyen negatív emberrel nekem sem lenne kedvem barátkozni... ha úgyis lehúz, minek?

2015. dec. 11. 16:08
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

te nem vagy komplett!

azért mert te lehúztad magad a klotyón egy 6évessel miért teszed ezt?

tönkreteszed!

2015. dec. 11. 16:38
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Mégha talán úgy is alakul az élete mint a tied, akkor is arra kéne biztatni, hogy meg tudja oldani egyedül és lehet így is boldog.

Vagy majd ugorjon a kútba ha nem lesz férje???

Minek kellett neked gyerek?????????????

2015. dec. 11. 16:41
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Én azt látom mögötte, hogy magadhoz akarod lancolni a gyereked. Félsz, hogy ha barátai, párja lesz akkor te őt is elveszited. Önző vagy nagyon.

Lehet, hogy neked nincs senkid mert annyira negatív vagy de neki lehetne majd párja csak te azt akarod, hogy ne legyen, hogy mindig ott legyen neked.

2015. dec. 11. 16:47
 29/38 anonim ***** válasza:
81%

Ohh,bszod! Szegény gyerek! Ha már családot nem tudsz neki adni,legalább a boldog gyerekkort megadhatnád,erre te lenyomod,hogy tuti sérült felnőtt legyen!

Deterinálod a későbbi esetleges párhiányt,családi kudarcokat!

Ügyes! Két nagy büdös pofont adnék neked! Nem sajnálod a saját gyerekedet így megnyomorítani???

2015. dec. 11. 16:47
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm férje meghalt, anyja/apja nincs, munkája keveset fizet, kapcsolatteremtési kísérletei, hogy egy normális párt találjon, egyre inkább a kabaréra hasonlítanak és emiatt nagyon elkeseredett.

Mégis, a gyermekét, aki életkorban hasonló, mint a tiéd, nagy odafigyeléssel neveli, sokat játszanak, bolondoznak, kirándulnak, nevetnek. Meg sem fordul a fejében, hogy olyanokat mondjon neki, amiket te. Élettel teli, normális életre neveli, holott a sajátja széthullott. Hisz és bízik abban, hogy a gyerekéé más lesz. De mégsem sulykolja bele a gyerekbe, hogy az élet szar, nem érdemes csinálni vagy álmodozni semmit és semmiről. Nem vetíti ki a saját frusztráltságát a gyerekre. Ellenkezőleg, kitárja számára a világot, viszi, ahová csak tudja és lehetősége van, buzdítja új dolgok kipróbálására, legyen az új étel, vagy sport, vagy csak egy új játszótéri játék.

Amit te teszel, az nem normális. Egy frusztrált, szorongó, ideges, nihilista gyereket csinálsz belőle, ha ezt így folytatod. Megfojtod őt magaddal. Igen, ne csak gonosznak érezd magad, hanem az is vagy. Mert csak az önsajnálatba burkolózva lepusztítod a gyermek értékítéletét is.

"Dehát ez az élet. Ez van, ez lesz" - Melletted biztosan.

De ha szerencséje van, ahogy tud, elhúz mellőled a francba, hogy ne kelljen az elkámpicsorodott, magadbazuhant lényedet néznie. Ha így folytatod, nézd meg 16 évesen, elhúz a fenébe, aztán tényleg nem lesz semmid. Gyereked sem. Mert feléd sem fog nézni.

2015. dec. 11. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!