Hagyjam, hogy folyton csaljon a társasjátékokban?
Öt és fél évesem nem tud veszíteni. Ha társasozunk, mindig felülírja a szabályokat, trükközik, mindent bevet, hogy végül mindenképp ő nyerjen. Ha rászólok, hogy a szabályokat be kell tartani, akkor dühöng és bevágja a durcát, nem hajlandó tovább játszani.
Van értelme erősködnöm, hogy tartsuk be a játékszabályokat? Vagy rá kellene hagynom mindent?
Ne hagyd ra.
Ha csal, akkor annak kovetkezmenye van, pl nem dobhat a kovetkezo korben, ha hisztizik, akkor nelkule jatszunk tovabb, ha megnyugodott, visszajohet.
Meg kell tanulnia vesziteni, es meltosaggal nyerni is.
Szerintem se hagyd. Nekünk 4 éves a lányunk, sajnos sok vita, hiszti van emiatt :-( De fontos, hogy megtanulja.
Én már gondoltam rá, hogy valami "baj" van vele, beszéltem az óvónővel is. Ő is azt mondta, hogy ne hagyjuk, mert ebből már most de főleg később problémái lehetnek bármilyen közösségben.
De annyiban megnyugtatott, hogy teljesen normális, átlagos a viselkedése :-)
Mi is kuzdunk ezzel egy ideje, 7 eves a fiam. A tobbi gyereknel ez nem jott ennyire elo, de o nagyon rosszul viseli, ha veszit, duhrohamot kap, kiveri a balhet.
Ettol fuggetlenul nem hagyjuk nyerni, egyreszt a tesoi is meg viszonylag kicsik, szoval ok nem hagynak annyiban a dolgot, masreszt tenyleg meg kell tanulni ezt is, az iskolaban sem hagyjak nyerni a jatekokban vagy a versenyeken.
Amikor jatszunk, es elojon ez a hiszti, akkor probaljuk nyugodtan, erthetoen elmagyarazni a szabalyt, es hogy ezt nem lehet megvaltoztatni, anya is betartotta, apa is, tesok is...ha jon a duhroham, akkor pedig bekuldjuk a szobajaba, hogy nyugodjon le. Ilyenkor en vagy a ferjem altalaban utana megyunk es probaljuk megnyugtatni, szeretgetni.
DE a jatekszabalyokon nem valtoztatunk a kedveert sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!