Két éves kislányom folyton visít hogy szoktassam le róla?
Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy leguggolok hozzá és megölelem, nyugodt hangon beszélek hozzá egész addig, míg abba nem hagyja. Nem tudja kezelni még az érzelmeit, kifejezésére egyetlen eszköze van, a sírás. Meg kell neki tanítani, hogy hogy kezelje a kitörö érzelmeket és hogy hogyan nyugtassa le magát. Az ölelgetés és az, hogy nyugodt maradsz egy ilyen feszült helyzetben, pont jó példa erre. A gyerek másolja a szüleit. Ha mindig nyugodt maradsz az ilyen helyzetekben, hamar meg fogja tanulni a dolgot. Ha agresszívan reagálsz a visítására pl. kiabálsz, ráütsz vagy lelocsolod vízzel, akkor ö is agresszív lesz ha ideges lesz legközelebb. Verekedéssel, csapkodással, ordítozással fogja megoldani a problémáit felnött korában is, mert ezt a példát látta maga elött.
Én azt ajánlom, hogy próbálj meg minél nyugottabb maradni, bár tudom én is, hogy néha marha nehéz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!