4 éves kislányom rendszeresn kiszalad az úttestre hogyan szoktassam le róla?
Mi az hogy kibújik a kezedből? Szorítani kell. Nem is értem, hogy tud ki szabadulni.....
Ablakot meg értelmes ember csak bukóra nyit ki kisgyerek mellett. Ha nem buktathato az ablak, akkor meg tesz fel biztonsagi láncot.
Ha elüti az autó, vagy kieső, az ablakon, akkor is ilyen hulye magyarázatot adsz majd???
Az eszem megáll.....
Először is elmagyarázom neki, hogy milyen veszélyes dolog, amit tenni akar és hogy ezt nem szabad, mert eltörhet valamije, kórházba kerülhet vagy akár még ezektől is sokkal súlyosabb következményei lehetnek.
És hozzá kell szoktatni, hogy megállunk az út szélén és körbenézünk, majd aztán átmegyünk az úttesten. És ezt mindig így.
Amennyiben ezek után is kirántja a kezét a kezedből és kiszalad, hallod én nem vagyok tényleg a verés híve, mert nem szoktam megverni a gyerekemet, csak is indokolt, ami nálam életveszélyes helyzetet jelent. És ez bizony teljes mértékben fedi az életveszélyes helyzetet. Úgy felképelném ilyenkor a gyerekemet, hogy nem lenne kedve többet kiszaladni az úttestre. Inkább ő sírjon, mint én!
Ne haragudj, de te mit csinálsz gyereknevelés helyett????
Az én 2,5 éves lányom már magától megfogja a kezem ha jön az úttest, sőt ő mondja hogy fogd meg a kezemet!!!
Ablakon kihajolgat a 6-ról???????Te jó ég..ezt még is hogy???Vagy csukd be, vagy torlaszold el, vagy csinálj valamit..tudod az mi ha kiesik: GONDATLANSÁGBÓL ELKÖVETETT EMBERÖLÉS!!!Mert gondatlan vagy basszus...
Inkább foglalkozz vele többet..és akkor nem csinál ilyeneket..
Valahogy annyira nem tudom elképzelni ezeket a helyzeteket... Egy értelmileg rendben lévő 4 éves nem rohangál ki az úttestre, és nem hajol ki a 6-on az ablakból, pláne nem állandóan. Ez utóbbit nem is tudom elképzelni, hogyan éri fel az ablakot? Mert az én 3,5 évesem is csak úgy lát ki az ablakon, ha odavisz egy széket, és kihajolni még úgy sem tud, kizárt, hogy egy nála pár hónappal idősebb annyival nagyobb legyen.
És az utóbbi időben valahogy megszaporodtak az ilyen jellegű kérdések. Miért van olyan érzésem, hogy azt várod, hogy valaki végre felelje azt, hogy verd el? Mert tudod mit, akkor verd, de ha eddig nem sikerült neki megtanítani a normális viselkedés olyan alapszabályait, amit általában már 2 évesen tudni szokás, akkor azon a verés sem fog segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!