Hogyan szoktassam le a 4 eves kisfiamat arról, hogy éjszaka áthívjon valakit magához aludni vagy ő jöjjön át a mi ágyunkba?
Nagy már, 4 éves. Réges-régen tudnia kellene egyedül aludni.
A helyedben én azt tenném, hogy ha felébred, szó nélkül halkan gyengéden visszavinném az ágyába, betakargatnám és kijönnék. Mindezt gyorsan, a legszelídebben, de a legkevesebb törődéssel. Okos nagy fiú már. Ha lefekvés előtt mondod neki, hogy az ágyába kell aludnia, akkor éjjel nem lesz neki furcsa.
Ha nem marad az ágyába, hanem fölkel, csak némán visszafekteted, betakarod. Nem szabad hozzászólni, csak szótlanul tűrni akár a hisztit is.
Felkel, leteszed, felkel leteszed, addig amíg el nem alszik. 1-2 nap alatt megtanulja, hogy egyedül kell aludnia az ágyában.
A fiam nemrég sírva jött át, mert viziló áll az ágya mellett.
Hiába mutattam neki, hogy az árnyék, nincs ott semmi, félt tőle. Senkinek se lesz baja nálunk, ha a gyerek nem úgy tanulja meg kezelni a félelmét, hogy benne hagyjuk, én magam mellé veszem, ha felriad és fél, max amikor már rajtam alszik mélyen visszateszem az ágyában, de van, hogy összebújva alszunk reggelig.
A lányom a kutyáktól fél, ha lefekvéskor ugat a kutya, hiába mondom, hogy a szomszédban van, pórázon, nem tud kijönni, be hozzánk se tud, nem marad el az ágyában. Szintén összebújás, és mindenki nyugodtan alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!