Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Átjár éjszaka a gyerek hozzánk...

Átjár éjszaka a gyerek hozzánk (a másik szobába), hogyan szoktassam le?

Figyelt kérdés

Éjjel többször is átjön, nem mond semmit, kísérem vissza és alszik tovább. Mindig kitalál valamit, mért jött át, de szerintem csak velünk aludna. Ezt viszont én ellenzem, ebben nem engedek. Hogyan szoktassam le az átjárásról és egyáltalán mért ébredhet fel annyiszor éjjel?

3,5 éves, átjárása 1 hónapja kezdődött, előtte nem volt ilyen gondunk...

2012. jan. 4. 08:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia!Nekünk is volt ilyen,le fog róla szokni.A lányom félt a sötétben mikor felébredt éjjel.Van éjjeli fény a szobába?Mert van akinek jó ha van van akinek nincs és az a jó.Nálunk konvektoros fűtés van,és rájöttünk hogy amikor bekapcsol akkor pattog,ő meg attól félt.Levettem kicsire,nem kapcsolt be éjjel és megszűnt.Bármi ilyesmi lehet.
2012. jan. 4. 10:40
 2/10 anonim ***** válasza:

Jár közösségbe? Ha igen, mióta?

Pocaklakó, kistestvér, vagy bármi változás történt mostanság?

2012. jan. 6. 15:29
 3/10 A kérdező kommentje:
Jár közösségbe, szeptember óta. Szereti az ovit. Itthon minden a régi... Nincs mihez kötnöm a változását. Tanácstalan vagyok:(
2012. jan. 6. 16:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A nap nagy részében társaság veszi körül, hisz oviban ott vannak a játszó társai, otthon ti, este viszont nincs senki mellette.

Van kedvenc plüss állata? Ha van, akkor este vele alszik, vagy távol van tőle? Ha utóbbi, akkor rá kéne szoktatni, hogy ott van neki a kis állatka, nincs egyedül este sem.

Bár ez csak egy gondolat. Kislányom 2,5 éves, egyedül alszik, külön szobába, de neki nincsenek ilyen gondjai, bár volt olyan korszaka, hogy este felébredt és csak akkor tudott elaludni, ha átmentem hozzá és vele maradtam, míg újra el nem aludt, de egy idő után erről leszokott. Viszont nem igényelte, hogy akkor legyek vele, el volt egyedül a játékaival, csak nem aludt vissza, csak akkor, ha ott voltam vele.

2012. jan. 6. 18:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez el fog múlni, de most úgy tűnik valamiért igényli a közelségeteket, szerintem ennek teret kell engedni, de ha nem akarod, hogy a ti ágyatokban aludjon, akkor készíts be egy martracot az ágyatok mellé, oda engedd lefeküdni, idővel valszeg megszűnik ez az igénye, vagy megpróbálhatod később eredménnyel visszaterelni. Ezt neves pszichológusok írták hasonló probléma esetére (Ranschburg, Vekerdy).
2012. jan. 6. 20:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Szintén ugyanez , agyanennyi idős a kislányom.Ha 5 óra előtt jön, visszaküldöm, de utánna megengedem hogy mellém feküdjön, úgyis nemsoká kelünk oviba.
2012. jan. 6. 22:29
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen az a baj, hogy egyedül van. Pici kora óta egyedül alszik, sosem volt ezzel gondunk, sem az elalvással, mindig maga aludt el a saját szobájában. Nem tudom mi változott az elmúlt 1 hónapban, lehet ez most egy ilyen időszak. Az esti elalvással nincs gond, gyorsan elalszik. Viszont valamiért gyakran megébred és ilyenkor nehezen alszik vissza. Csupán azért vagyok tanácstalan, mert sajnálom őt, hogy éjjel van hogy 20 percenként jön, megáll az ajtó előtt és várja, hogy kimenjek. Nem szól, látom az üvegajtón keresztül. A szobája ajtajának zajára ébredek fel, onnét hallom, hogy jön. Ha sokáig nem megyek ki, mert mélyen alszok, akkor elkezd halkan kopogni. Kimegyek és már indul is vissza az ágyába. Nem szól semmit, csak ha kérdem mért jött, akkor mond valamit, többnyire nem a választ. Mondom, hogy aludjon, mondja, hogy jó, de nemsokára újra nyílik az ajtaja. Van, hogy éjjel 2 és 5 között szinte semmit nem alszunk. Ha reggel jön, nem bánom, ha mellém fekszik, de ilyenkor ritkán jön, sőt legtöbbször alig tudom felkelteni . Remélem hamar elmúlnak ezek az ébredések, mert így senkinek se jó...
2012. jan. 6. 22:53
 8/10 anonim ***** válasza:
3 évesem köztünk alszik el majd átvisszük, éjjel átjön. De én magam mellé engedem azért is hogy a mászkálással a 16 hóst ne ébresszük fel.
2012. jan. 7. 14:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az ovi miatt (is) van. Azért mondom ezt, mert én már biztos vagyok abban, hogy a mi lányunk (3,5 éves) az ovi miatt jön át. Igaz, ő már korábban kezdte (bölcsi óta). Amikor szünet van (nyári, karácsonyi), első éjjel még átjön, de utána már nem!!! Tehát, ha egész nap otthon van velem és tesóval, megnyugszik (amúgy szeret oviba járni, nincs is azzal gond, de azért Anyával otthon lenni mégis jobb :-) ). Szóval nálunk az van, hogy átjön (általában hajnali 3 vagy 5 óra körül). Én nem próbáltam meg leszoktatni róla (jött a kistesó, felébredt volna, ha sír a nagy), magunk mellé engedjük, és reggelig ott alszik. és mondom, ha szünet van és ha valahova elmegyünk nyaralni, soha nem jön át!!! Úgyhogy ne görcsölj rajta, biztonságra van szüksége.
2012. jan. 7. 20:16
 10/10 Koczka Babett válasza:
sziasztok !!!nekemis ilyen gondom van 3 éves a lányom, fél éves kora ota külön szobában alszik átaludta az éjszakát nem volt semmi gond de 9 honapja megszületett a kisöccse ö is vele van a saját szobájukba amiota megszületett azota a lányom nem akar ott aludni a szobájába csak meletünk hiába viszem át 1-2 ora mulva átjön szerintetek mit lehet tenni hogy ott aludjon az öccsével a saját szobájukba és ne keljen fel éjszaka?elöre is köszönöm a választ
2014. febr. 28. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!